SeeM Napisano Sierpień 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2009 Od około miesiąca nie aktualizuję systemu, bo Usuwanie, aby rozwiązać zależności: kmod-wl-2.6.29.4-167.fc11.i686.PAE i686 5.10.91.9-3.fc11 installed 1.3 M Nie interesuję się specjalnie, czy sterowniki do broadcoma są teraz w innym pakiecie. Przejrzałem tylko pobieżnie pliki w repozytorium rpmforge i nie ma tam tego kmoda dla nowego kernela. Wiem, można zawsze użyć windowsowych sterowników, ale nie chce mi się w to bawić. Clean all nie pomaga. Działa za to exclude na kernelu, z tym że w takim razie mogę równie dobrze żadnej aktualizacji nie robić. Na bugzilli rpmfusion jest stosowny wątek, po prostu nie da rady przebudować tego pakietu dla jądra powyżej 2.6.29. Ale może ktoś z was zna "domowy" sposób obejścia tego problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 24, 2009 Przejrzałem tylko pobieżnie pliki w repozytorium rpmforge i nie ma tam tego kmoda dla nowego kernela. http://download1.rpmfusion.org/nonfree/fed...1.i686.PAE.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Sierpień 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2009 He, he... Tak to jest jak się człowiek przyzwyczai do automatyki - trzeba coś ręcznie i wszystko pada. Był spory kłopot z zależnościami. Ja to przeprowadziłem tak: yum update reboot rpm -e akmod-wl rpm -e kmod-wl rpm -e rpm -e kmod-wl-2.6.29.6-217.2.3.fc11.i686.PAE rpm -e kmod-wl-2.6.29.6-217.2.8.fc11.i686.PAE rpm -ivh kmod-wl-2.6.29.6-217.2.8.fc11.i686.PAE-5.10.91.9-3.fc11.6.i686.rpm Próba instalacji yumem pakietu kmod-wl pociąga za sobą zależności w postaci zainstalowanej już wersji kernela i... niedługo wyjeżdżam, więc zostawię sobie eksperymenty na później. W każdym razie dzięki - działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi