Orzel93 Napisano Sierpień 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2009 Witam Ściągnąłem zestaw ikon "Azenis Icons", i zgodnie z informacjami, jakie uzyskałem przeszukując forum, oraz inne strony próbowałem skopiować folder z ikonami, do folderu icons. Niestety ciągle wyskakuje okienko z informacją o braku dostępu. Jak taki dostęp uzyskać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Sierpień 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2009 Oczywiście zalogowanie się na roota to wykracza poza standardowe zachowanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzel93 Napisano Sierpień 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2009 nie myślisz nie wiem że musze mieć roota przy otwieraniu opcji systemowych wyskakuje okienko do zalogowania się na (_root'a_ ? roota) ORT więc oświeć mnie dobry człowieku jak to zrobić aby dało się wkleić w/w folder Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2009 su - cp -R /folder/z/ikonkami /usr/share/icons nie wiem czy tak ciezko to pojac, przeciez Ci multics dobrze napisal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Sierpień 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2009 Zdałby się jakiś klikany cp z roota Ot, cała filozofia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Orzel93 Napisano Sierpień 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2009 dziękuje bardzo że w końcu ktoś mi napisał że to się robi przez konsole Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2009 mozna jeszcze inaczej su - nautilus lub sudo nautilus ale konsola najszybsza (jak zwykle zreszta) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2009 Hejże hola !! , a poco od razu tam? Dla jednego użytkownika Wrzuć sobie to do katalogu /home/użytkownik/.icons jeśli go nie masz to stwórz przy takich umiejętnościach (bez urazy) powinieneś mocno ograniczyć korzystanie z konta root. uprzedzając wypadki, skórki lądują tu /home/użytkownik/.themes a czcionki tu /home/użytkownik/.fonts Jeśli już musisz coś zmieniać globalnie dla kilku userów to rób to w bliźniaczych katalogach /usr/local one zostały stworzone właśnie na takie przypadki ręcznej edycji. /usr/local/share/icons /usr/local/share/fonts /usr/local/share/themes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Sierpień 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 25, 2009 A czy nie wystarczy wejść w ustawienia -> wygląd i po prostu upuścić spakowane ikony ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi