Nifir Napisano Sierpień 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2009 Nie umiem znaleźć nigdzie odpowiedzi, więc może ktoś tu się z czymś takim spotkał. W firmie chcę zrobić archiwizacię danych z dysków i przesyłanie tego na serwer. Wymyśliłem dwie opcje, albo kompy same się włączą w nocy i zrobią archiwizację, albo przed wyłączeniem kompa uruchomi się skrypt. Póki co nie umiem tego zrealizować, nie wiem gdzie umieścić skrypt by uruchamiał się przed wyłączeniem kompa. Ktoś ma pomysł jak można zrealizować pierwszy, lub drugi sposób? Ew. czy ktoś ma inny pomysł? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2009 1. hymmm, a poco od razu wyłączać kompa? 2. strzelam: jako usługa uruchamiana na poziomie 0 i 6 ? Choć nie wiem, czy to będzie działać, może te poziomy nie przewidują uruchamiania już czegokolwiek. Przy przechodzeniu na którykolwiek "poziom" najpierw wyłączane są wszelkie usługi nie przewidziane do działania, więc nawet jeśli twój skrypt wystartuje to musi zadbać o poprawne zakończenie wszystkiego co włączył. W sensie strikte: musisz zamknąć ładnie system. Tyle gdybania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Sierpień 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2009 Tak cos mi sie zdaje jak czytam tytul, ze chodzilo mu o Windowsa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafig Napisano Sierpień 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2009 windows windows, kolejny szuka pomocy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Sierpień 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2009 chyba mam coś ze wzrokiem, bo przysięgam że nie widziałem tego w tytule Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2009 Hej, przestańcie się nabijać. Szuka człowiek pomocy gdzie się da (i nie da), pisze w "Noname" (czyli słusznie uznaje, że Windows nie należy do działu "Pozostałe dystrybucje" ). Wprawdzie Nifir nie jest zbyt aktywnym użytkownikiem naszego forum, to jednak jest z nami wystarczająco długo, żeby wiedzieć że to nie forum Windows. IMHO nie jest on dzieckiem Neostrady, które pisze gdzie popadnie. Oczywiście to tylko apel, ja tu tylko sprzątam (code → codebox, codebox → code, wynocha na oślą łaczkę itd ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qmic Napisano Sierpień 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 28, 2009 Oczywiście to tylko apel, ja tu tylko sprzątam (code → codebox, codebox → code, wynocha na oślą łaczkę itd ) Niezła fucha Co do pytania Nifir to jak zwykle gpedit.msc Konfiguracja komputera -> Ustawienia systemu Windows -> Skrypty -> Zamykanie systemu prawy klik właściwości i wpisz nazwę z lokalizacją dowolnego pliku .bat który ma być wykonany przed zamknięciem systemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nifir Napisano Sierpień 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2009 Super, dzięki, ratujesz mi życie. Ech, jak zwykle tylko na forum fedory dostałem konkret informację. Hej, przestańcie się nabijać. Szuka człowiek pomocy gdzie się da (i nie da), pisze w "Noname" (czyli słusznie uznaje, że Windows nie należy do działu "Pozostałe dystrybucje" ). Wprawdzie Nifir nie jest zbyt aktywnym użytkownikiem naszego forum, to jednak jest z nami wystarczająco długo, żeby wiedzieć że to nie forum Windows. IMHO nie jest on dzieckiem Neostrady, które pisze gdzie popadnie. Nie wiem czy to jeszcze wpływ wczorajszej imprezy, ale wzruszyły mnie twoje słowa. Teraz czuję się doceniony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi