Ktoso Napisano Sierpień 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2009 Właśnie zauważyłem że wyszekiwany nowy exail 0.3.0 ujrzał światło dzienne :-) Nie ma bezpośrednio od nich paczek rpm ani repo - na pewno jednak się niebawem tym zajmą panowie od fedory... * Last.fm cover support * Autodetection of cds and media players * An optional shiny new context panel, like that of amarok 1.x * Experimental support for gapless (must be enabled in prefs) * New artwork throughout exaile * A librivox plugin * UI has been improved in several places * and more! Z zauważonych rzeczy przez kilka minut korzystania: jest szybszy, GUI trochę bardziej dopieszczone, pobieranie okładek z last.fm działa fantastycznie, scrobbler ma od razu libre.fm do wyboru... PS: kompilacja ze źródeł pod fedorą 11 przebiegła bezproblemowo. source: http://www.exaile.org/downloads Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Sierpień 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2009 Czy panowie z Fedory się już tym zajęli można śledzić tu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 29, 2009 Hmm... gdzie jest equalizer? To już wolałem wersję 0.2.x z częściowo działającym equalizerem niż 0.3.0 bez. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyguli Napisano Sierpień 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2009 Czy panowie z Fedory się już tym zajęli można śledzić tu Bardzo fajnie, że zrobili paczkę do F12, która wyjdzie w listopadzie, ale chyba powinni pomyśleć najpierw o F11? To jest jedna z rzeczy, która mnie w Fedorze irytuje. W połowie cyklu wydawniczego nie ma co liczyć na aktualne paczki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2009 Bardzo fajnie, że zrobili paczkę do F12, która wyjdzie w listopadzie, ale chyba powinni pomyśleć najpierw o F11?Przecież to tylko numerek, zawsze można próbować yum update exaile --enablerepo=rawhide . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Sierpień 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2009 Można też ściągnąć src.rpm i samemu przebudować. Jak ktoś chce paczkę i586. W tym konkretnym przypadku w specu jest ustawione BuildArch: noarch, co jest trochę dziwne, no ale zawsze można to zmienić, albo usunąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ktoso Napisano Sierpień 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 30, 2009 noarch bo to wszystko python :-) Próbowałem po raz pierwszy przy okazji tego exaile zbudować paczkę rpm ale jakoś mi nie szło... będę musiał doczytać co nieco w wolnym czasie pewnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zyguli Napisano Wrzesień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2009 Przecież to tylko numerek, zawsze można próbować yum update exaile --enablerepo=rawhide . Dzięki, nie wiedziałem o tym. Próbowałem wcześniej ręcznie zainstalować tę paczkę i wystąpiły błędy. Tym sposobem działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 8, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 8, 2009 Tym sposobem działa.Oczywiście trzeba zwrócić uwagę na pakiety, które są aktualizowane w zależnościach, bo można sobie łatwo namieszać w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi