aiden Napisano Sierpień 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2009 Witam Czytałem polskie poradniki etc ale jak mam dopisać coś do xorga jeśli go nie mam, chciałbym zmienić odświeżanie poprzez wygenerowanie gtf i dopisanie do xorga ? Jak wygenerować xorga?. lub gdzie jest ten obecny? to mój gtf # 1440x900 @ 75.00 Hz (GTF) hsync: 70.50 kHz; pclk: 136.49 MHz Modeline "1440x900_75.00" 136.49 1440 1536 1688 1936 900 901 904 940 -HSync +Vsync Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Sierpień 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2009 Domyślnie system działa na ustawieniach domyślnych bez xorg.conf. Jak wygenerować odpowiedni plik konfiguracyjny możesz poczytać np. w tym wątku (czwarty post, polecenie X -configure). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aiden Napisano Sierpień 31, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2009 no ok ale wtedy musze zmknąć xorga a jak to zrobić ? Jak ustawić abym przy starcie mi xorg sie nie ładował ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 31, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 31, 2009 Jak ustawić abym przy starcie mi xorg sie nie ładował ?Xy nie będą się ładowały jeśli uruchomisz w trybie tekstowym (parametr "3" dopisany w grub.conf albo ręcznie przy starcie systemu w menu). Jeśli uruchomiłeś w trybie graficznym, to przejdź na konsole tekstową (np. kombinacją Alt+Ctrl+F2), zaloguj się jako root i wyłącz Xy. W wątku, który podał Ci sokar620 masz to opisane - przeczytaj a potem pytaj (ale mi się rymnęło ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi