KMarki Napisano Wrzesień 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2009 Witam wszystkich! Dzis zainstalowalem fedore 11 obok windy 7(teraz nie ma polskiej klawiatury..). Instalator z LiveCD po zakonczeniu roboty kazal zrestartowac laptop (Asus K70IO). Po restarcie przywital mnie grub. Z listy wybralem fedore i [enter]. Po zaladowaniu wyswietlil sie ten kreator personalizujacy i to wlasnie od tego kreatora system nie reaguje na touchpad i klawiature... Prosze o pomoc w rozwiazaniu mojego problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 24, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 24, 2009 Po restarcie przywital mnie grub. Z listy wybralem fedore i [enter].W tym momencie naciśnij e (edycja) na fedorze i do drugiej linii dopisz cyfrę 3 po spacji (parametr jądra) i uruchom (b - boot). Zaloguj się na roota, stwórz xorg.conf X -configure i przenieś mv xorg.conf.new /etx/X11.xorg.conf. Wyedytuj nano /etc/X11/xorg.conf i do sekcji ServerFlags dodaj dwie linie: Section "ServerFlags" Option "AutoAddDevices" "False" Option "AllowEmptyInput" "False" EndSection Zapisz i reboot. Rozwiązanie tymczasowe, napisz czy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMarki Napisano Wrzesień 26, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2009 Dzięki za odpowiedź Oooo super Działa ... Pobieram teraz 64bitową wersję DVD fedory, mam nadzieję, że będzie działać bez żadnych zarzutów Jeszcze się odezwę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Wrzesień 26, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 26, 2009 Teraz jak działa zrób pełną aktualizację systemu. Po updacie zmień nazwę pliku xorg.conf po to, aby nie był wykonywany i spróbuj uruchomić ponownie komputer na nowym jądrze. Przez te kilka miesięcy sporo się zmieniło i bardzo możliwe, że ten błąd został już poprawiony wraz z nowymi wersjami evdev. Nie widzę większego sensu używania systemu 64-bitowego, ale można sprawdzić z ciekawości dla samego siebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMarki Napisano Wrzesień 28, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2009 Hej to znowu ja Instalacja nowej fedory 11 DVD x64 przebiegła w 100% pomyślnie Thof miałeś rację, że już naprawili ten błąd Na razie męczę się ze zmuszeniem adobe flasha do działania z ff'em ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
exbros Napisano Wrzesień 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 28, 2009 To Ty sie stary nie mecz! ... ten sposob zwykle (u mnie zawsze) dziala -> http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#System_64_bitowy_3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KMarki Napisano Wrzesień 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Wrzesień 29, 2009 ooo dzięki Fedora już hula w 100% Dzięki za wszelką pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi