Skocz do zawartości

Dell Studio 1555

killer313

Rekomendowane odpowiedzi

Ten sterownik Catalyst jest na razie trudno odpalić pod fedorą (niedawno ktoś pisał, że mu się udało, poszukaj). Na Twoim miejscu jednak nie ryzykowałbym i kupiłbym coś podobnego z nvidią. Chociaż pewnie jak większość długo na linuksie nie wytrzymasz, wtedy zakup takiego laptopa ma sens.

Ja mam Fedore 11 na Dellu: Optiplex 745. Karta tez byla ATi i do niej sterow nie udalo sie zaisntalowac, jednak sie spalila (heheh) i uzylem tego intela co jest wbudowany na plycie glownej i dla mnie dziala swietnie (praca,film,hd filmy na youtube). Z reszta sprzetu nie mam problemu.

A jeśli nie zainstaluje żadnych sterów to jak to będzie chodzić? Jak działają sterowniki radeonhd. Można na nich bezbroblemowo pracować? Nie mówie tu oczywiście o takich bajerach typu compiz tylko o normalnej pracy typu internet, muzyka, filmy, jakis komunikator, OpenOffice?

Jeśli chodzi o tą karte co ci się spaliła to mam nadzieję, że nie wszystkie modele są takie trefne :D Żartuje oczywiście

pozdrawiam :D

Jak działają sterowniki radeonhd. Można na nich bezbroblemowo pracować? Nie mówie tu oczywiście o takich bajerach typu compiz tylko o normalnej pracy typu internet, muzyka, filmy, jakis komunikator, OpenOffice?
IMHO najgorzej z filmami.

Muzyka??? Chyba efekty wizualne w odtwarzaczach :lol:

Reszta aplikacji spokojnie tylko w takim razie po co Ci taka armata na wróbla? ;) Ogólnie powtórzę wcześniejszą opinię: lepsza najgorsza nVidia od najlepszej ATi.