killer313 Napisano Październik 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2009 Witam wszystkich, przymierzam się do kupna tego Della z kartą Ati 4570 i Intel Pentium DC T4200. I tu mam pytanie czy ktoś próbował instalować Fedore na tej karcie? Jak jest ze sterownikami i wydajnością systemu? Jak jest z efektami 3d? Z góry dzięki za pomoc i pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2009 [...] z kartą Ati [...]Przyjmij ode mnie wyrazy współczucia. Dwa razy nabrałem się na Ati - pierwszy i ostatni. Wolę już przechodzona nvidię sprzed stu lat, bo z tymi przynajmniej nie ma większych problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer313 Napisano Październik 4, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2009 Przyjmij ode mnie wyrazy współczucia. Jeszcze nie stałem się (nie)szczęśliwym posiadaczem karty Ati A tak na serio to mógłby ktoś napisać czy są, a raczej jak duże są problemy z tą konkretną kartą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2009 Poczytaj przede wszystkim (nie tak dawno sporo na forum o tym było) jakie są problemy ze sterownikami do Ati pod Linuksem. Chodzi mi oczywiście o tzw. zamknięte sterowniki a nie o otwarte radeon czy radeonhd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer313 Napisano Październik 4, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2009 Jakie są te sterowniki ze strony klik? Nie widzę tam sterowników do 4570 ale są do 4550series. Czy będą one działać i czy będzie można używać efektów kwin pod KDE? Pozdrawiam? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Październik 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 4, 2009 Ten sterownik Catalyst jest na razie trudno odpalić pod fedorą (niedawno ktoś pisał, że mu się udało, poszukaj). Na Twoim miejscu jednak nie ryzykowałbym i kupiłbym coś podobnego z nvidią. Chociaż pewnie jak większość długo na linuksie nie wytrzymasz, wtedy zakup takiego laptopa ma sens. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer313 Napisano Październik 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2009 Na Linuksie siedzę już od około roku. Do tej pory używałem Ubuntu. Teraz przy kupnie nowego laptopa chciałbym zobaczyć jak wygląda Fedora. Na dzień dzisiejszy nie zamierzam rezygnować z Linuksa i myślę że w przyszłości będzie tylko lepiej:) Przynajmniej mam taka nadzieję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Październik 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2009 Ja mam Fedore 11 na Dellu: Optiplex 745. Karta tez byla ATi i do niej sterow nie udalo sie zaisntalowac, jednak sie spalila (heheh) i uzylem tego intela co jest wbudowany na plycie glownej i dla mnie dziala swietnie (praca,film,hd filmy na youtube). Z reszta sprzetu nie mam problemu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2009 Off topic Karta tez byla ATi [..] jednak sie spalila (heheh)Podoba mi się to następstwo wypadków IMHO jedyna słuszna droga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
killer313 Napisano Październik 5, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2009 A jeśli nie zainstaluje żadnych sterów to jak to będzie chodzić? Jak działają sterowniki radeonhd. Można na nich bezbroblemowo pracować? Nie mówie tu oczywiście o takich bajerach typu compiz tylko o normalnej pracy typu internet, muzyka, filmy, jakis komunikator, OpenOffice? Jeśli chodzi o tą karte co ci się spaliła to mam nadzieję, że nie wszystkie modele są takie trefne Żartuje oczywiście pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 5, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 5, 2009 Jak działają sterowniki radeonhd. Można na nich bezbroblemowo pracować? Nie mówie tu oczywiście o takich bajerach typu compiz tylko o normalnej pracy typu internet, muzyka, filmy, jakis komunikator, OpenOffice?IMHO najgorzej z filmami. Muzyka??? Chyba efekty wizualne w odtwarzaczach Reszta aplikacji spokojnie tylko w takim razie po co Ci taka armata na wróbla? Ogólnie powtórzę wcześniejszą opinię: lepsza najgorsza nVidia od najlepszej ATi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi