hardcorek Napisano Październik 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2009 Witam wszystkich Ostatnio na youtube znalazłem filmy pokazujące trójwymiarowy pulpit w Linuksie. Dotyczyło to systemu Ubuntu a wygladało jak akwaium, które mozna było dowolnie obracać a ikony umieszczać w trzech wymiarach. Moje pytanie: Czy mozna cos takiego zrobic również w Fedora 11 na Gnome? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goadanek Napisano Październik 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2009 Witam wszystkich Ostatnio na youtube znalazłem filmy pokazujące trójwymiarowy pulpit w Linuksie. Dotyczyło to systemu Ubuntu a wygladało jak akwaium, które mozna było dowolnie obracać a ikony umieszczać w trzech wymiarach. Moje pytanie: Czy mozna cos takiego zrobic również w Fedora 11 na Gnome? Podaj może link do filmów, bo wydaje się, że mówisz o compizie, ale pewności nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Październik 18, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 18, 2009 Taki temat był już na forum, poszukaj. Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardcorek Napisano Październik 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2009 Podaj może link do filmów, bo wydaje się, że mówisz o compizie, ale pewności nie ma. Oto link http://www.youtube.com/watch?v=pTRsLW0eet0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amos Napisano Październik 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2009 To compiz z zupełnie przezroczystą kostką. Ale tego dodatku z rybkami w kostce jeszcze nie widziałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2009 Kurczę, tak jak jestem mało wrażliwy na efekty 3D (nawet nie wiem czy u mnie działają ), to ten filmik robi wrażenie. Jeśli komuś uda się osiągnąć taki efekt to proszę o podanie opisu. Najlepiej na Wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardcorek Napisano Październik 19, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 19, 2009 Kurczę, tak jak jestem mało wrażliwy na efekty 3D (nawet nie wiem czy u mnie działają ), to ten filmik robi wrażenie. Jeśli komuś uda się osiągnąć taki efekt to proszę o podanie opisu. Najlepiej na Wiki. Otóż to, ja nawet w Windowsie XP nie ustawiałem takich efektów bo szkoda mi było mocy na to, jednak swoja Fedorkę chętnie bym tak upiększył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goadanek Napisano Październik 20, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2009 Pełnego rozwiązania jeszcze nie podam, bo trzeba nad tym posiedzieć, ale: 1. zainstalować środowisko compiz-fusion wg poradnika 2. Zainstalować paczkę pluginów: yum install compiz-plugins-unsupported.i586 Następnie ustawić opcje całkowitej przeźroczystości kostki w: Manager ustawień Compiz config=>kostka pulpitu=>active opacity=0 Manager ustawień Compiz config=>kostka pulpitu=>inactive opacity=0 Manager ustawień Cmpiz config=>efekty=>cube atlantis Największy problem to znalezienie ładnego tła pod kostką (skydome) jak ktoś znajdzie, to można ustawić jako skydome i będzie ślicznie. W ustawieniach cube atlantis można zmieniać kolory rybek, poziom wody itp.. wystarczy się pobawić. Z na szybko sprawdzonej konfiguracji to wszystko. Życzę miłej zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hardcorek Napisano Październik 20, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Październik 20, 2009 Jakie repo musi być zaznaczone by zainstalować te pluginy? Po wpisaniu polecenia u mnie pojawia się informacja że nie ma nic do zainstalowania. W "dodaj/usuń oprogramowanie" również nie ma takiej paczki. -------------- Zawsze się zastanawiam co skłania ludzi do cytowania całego postu, który widać powyżej. Czy to tylko brak zdolności samodzielnego myslenia czy jakieś przyzwyczajenia z tekstowych grup mailngowych? Po postem jest klawisz [ODPISZ] - warto wyciąć tę część posty na która odpisujemy. Jeśli odpowiadamy ogolnie to pod całym wątkiem jest klawisz [szybka ODP] lub [ODPOWIEDZ] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goadanek Napisano Październik 21, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Październik 21, 2009 Zajrzyj do Poradnika tam masz informacje o potrzebnych repozytoriach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi