Skocz do zawartości

Klawiatura I Mysz Nie Działają - Fedora 11

debbie

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam taki problem odnośnie Fedory 11 którą instaluję na serwerze fujitsu simensa!

Wszystko fajnie spoko instalacja przebiegła poprawnie - restart serwera

Fedora ładuje się tak że na samym dole mam pasek postępu ( jak dam esc to oczywiście widzę wszystkie

procesy jak startują itd.)

Pojawia mi się ekran - WITAJ ( z opcjami licencji dodawanie użytkownika itd - ten ekran zaraz po instalacji )

W tym momencie mysz i klawiatura nie działają - ani na USB ani na PS.

Wie ktoś może jak uporać się z takim problemem??

No ok! Czytałem już ten post! Tylko że mi nie odpala się grub z wyborem tylko (_odrazu_ → od razu) ORT na dole pasek postępu i ładują się usługi!

Chyba że "e" naciskać zanim się to pojawi??

OK!!! Już mi się udało! Shift to ten magiczny przycisk:)) Mysz i klawiatura już działają!!

Jeden problem to gdy zaloguję się na usera to na dolnym pasku ( GNOME ) ładuje mi się jakby mnóstwo programów ( w sumie to wygląda jak by jeden program

ale tak jak by się uruchamiało chyba z 500 okienek na pasku. Na pulpicie się nie pokazuje.

Spotkał się ktoś z czymś takim??

Jeden problem to gdy zaloguję się na usera to na dolnym pasku ( GNOME ) ładuje mi się jakby mnóstwo programów ( w sumie to wygląda jak by jeden program

ale tak jak by się uruchamiało chyba z 500 okienek na pasku. Na pulpicie się nie pokazuje.

Spotkał się ktoś z czymś takim??

U mnie nautilus miał kiedyś taki problem, mnożył się jak plaga. Wystarczyło wówczas usunąć kilka plikow konfiguracyjnych z domowego. Zacznij od usunięcia $HOME/.nautilus i może coś tam jeszcze trzeba by przeczyścić.