Krzys. Napisano Listopad 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2009 Witam. Mam zainstalowana Fedorę 12 Beta. Dzisiaj stało mi się tak, że przy starcie systemu nie ma tego niebieskiego tła z wypełniającą się na biało ikonką. Nie mogę znaleźć jak to przywrócić. Przy starcie do momentu logowania widzę czarny ekran z informacjami co i jak się załadowało a nie chcę . Dziękuję za podpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2009 Może tutaj? → http://wiki.fedora.pl/wiki/Typowe_problemy...C_zmiana_tematu Prawdopodobnie po którejś z aktualizacji ustawił Ci się temat "text". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzys. Napisano Listopad 12, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2009 Dzięki za podpowiedź ale dostaję taki komunikat [root@laptop /]# /usr/sbin/plymouth-set-default-theme solar [root@laptop /]# /usr/libexec/plymouth/plymouth-update-initrd W: Possible missing firmware ql8100_fw.bin for module qla2xxx.ko W: Possible missing firmware aic94xx-seq.fw for module aic94xx.ko [root@laptop /]# Jak to obejść? Sorki - uczę się linuksa A nie doczytałem a w grub.conf wywaliło mi parametr rhgb - Już działa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 12, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2009 Jak to obejść?Nie ma co obchodzić - "W" jak warning, nic groźnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krzys. Napisano Listopad 12, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 12, 2009 Dzięki wielkie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Grudzień 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2009 Linijki: W: Possible missing firmware aic94xx-seq.fw for module aic94xx.ko można się pozbyć instalując aic94xx_seq-30-1.noarch.rpm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2009 [...] można się pozbyć [...]Prawda, tylko po co instalować pakiet, z którego się nie korzysta, tylko po to żeby usunąć (drażniące) ostrzeżenie? U mnie przy każdej instalacji nowej wersji VirtualBox takich ostrzeżeń pokazuje się kilkanaście, bo nie instalowałem żadnego firmware z grupy "Hardware Support". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Grudzień 27, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 27, 2009 Prawda, tylko po co instalować pakiet, z którego się nie korzysta, tylko po to żeby usunąć (drażniące) ostrzeżenie?Z jednej strony racja, a z drugiej strony, komunikaty z błędem źle oddziaływają na moją podświadomość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi