Olbi Napisano Listopad 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 Witam Wcześniej używałem Fedory 12 beta, ale po problemach z aktualizacją do wersji finalnej postanowiłem, zainstalować wszystko od nowa. Wszystko ładnie poszło, ale problemy zaczęły się pojawiać w momencie zmiany tła pulpitu, ogółem cała sekcja Wygląd. Po uruchomieniu system, jakby wpada w pętlę i nie da się nic praktycznie robić. Powiem szczerze, że nie wiem, co jest grane, bo na Beta działało to idealnie. Również na wirtualnej maszynie chodziło bez problemy w beta. Polecenie Top w konsoli pokazuje co jakiś czas zajmowanie 23 % CPU, ale to nie wygląda mi na nic poważnego. Próba przesunięcia okna również kończy się fiaskiem, bo się zacina. Edit Po około 2 minutach, można tego używać już normalnie, ale to jest przecież idiotyczne ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 19, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 19, 2009 Błędy się zdarzają. Możesz spróbować uruchomić ten Wygląd uruchomić w terminalu, bo być może dowiesz się na czym wisi. Później wklej to w google i dowiesz się czy już ktoś zgłosił taki bug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olbi Napisano Listopad 20, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2009 Witam No niestety, ale konsola nic nie wyrzuca. Nadal się to uruchamia ponad 60 sekund. Jednakże zauważyłem w htop, że działa kilka aplikacji: metacity, /usr/bin/Xorg :0 -nr -verbose -auth , /usr/libexec/wnck-applet --paff-active , /usr/libexec/gconfd-2 Jednakże żadna z nich nic nie zabiera procesora w taki sposób, jakby to miało zatrzymywać. Podejrzewam, że może to wina sterowników nouveau. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Olbi Napisano Listopad 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 Witam Odpowiedź sama się nasunęła. Winne były sterowniki Neovoue instalowane domyślnie podczas instalacji systemu. Po przeinstalowaniu na tym kompie i na innym z podstawowymi sterownikami wszystko działa sprawnie i jak należy. Dlatego zalecam instalację z binarki. Nie wiem, jak u innych, ale na mojej maszynie były problemy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 Dlatego zalecam instalację z binarki.Instalację czego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 Takie wieszanie sie to wina KDE i binarnych sterownikow Nvidii. Przejscie na Gnome rozwiazuje problem. Moze dzisiejszy update KDE tez rozwiaze ten problem, zobaczymy. Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi