root4u Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 Pobrałem F12 DVD i686 następnie zainstalowałem z KDE. Wszystko pięknie fajnie działa ale mam problem z instalacją Opery. Kiedy jest już running task wyskakuje okno uknow error Natomiast kiedy chcę zmienić rozdzielczość w opcji ekran z 1280x800 na 1024x768 zmieniam na liście na swoją rozdzielczość klikam potwierdź i wtedy kolory stają się takie dziwne różowe pisksele wyskakują w ogóle coś nie tak. Mam katre ATI 4670HD. A jak nie wchodzę w opcje ekranu to wszystko gra dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 25, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 Wszystko pięknie fajnie działa ale mam problem z instalacją Opery. Kiedy jest już running task wyskakuje okno uknow errorWklej tu cały wydruk z terminala (czyli jak instalujesz, co i jakie błędy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
root4u Napisano Listopad 25, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 25, 2009 (edytowane) [Damian@Linux-PC Pobrane]$ su -c "yum localinstall opera.rpm" Hasło: Wczytane wtyczki: refresh-packagekit Ustawianie procesu lokalnego pakietu Sprawdzanie opera.rpm: 2:opera-10.01-4682.gcc4.shared.qt3.i386 Oznaczanie opera.rpm do zainstalowania Rozwiązywanie zależności --> Wykonywanie sprawdzania transakcji ---> Pakiet opera.i386 2:10.01-4682.gcc4.shared.qt3 zostanie zaktualizowany --> Ukończono rozwiązywanie zależności Rozwiązano zależności ================================================================================ Pakiet Architektura Wersja Repozytorium Rozmiar ================================================================================ Instalowanie: opera i386 2:10.01-4682.gcc4.shared.qt3 /opera 23 M Podsumowanie transakcji ================================================================================ Instalacja 1 pakiet(y) Aktualizacja 0 pakiet(y) Całkowity rozmiar: 23 M W porządku? [t/N]: t Pobieranie pakietów: Pakiet opera.rpm nie jest podpisany PS. Jak włączyć uwierzetelnianie żeby bylo zapamiętane przez całą sesje. Bo przy instalacji Google Picasa 38 razy wpisywałem hasło i dalej chciało. EDIT Włąśnie znalazłem że trzeba dodać --nogpgcheck Już działa. Tylko zmiana rozdzielczości i te uwierzytelnianie. Edytowane Listopad 25, 2009 przez root4u Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi