dcp Napisano Listopad 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2009 witam mam zainstalowane sterowniki, akceleracja jest (ge force fx5200), ale jak włączam regnum (nowy instalator, fedora 11) to odpala się tylko, w Safe Mode i w dodatku laguje tak, że nie da się grać. Przy wyborze innych ustawień grafiki, gra wyłącza się podczas ładowania. ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu, albo miał podobną sytuację? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 28, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 28, 2009 Pokaż glxinfo | grep rendering i glxgears . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dcp Napisano Listopad 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2009 [dc@fedora ~]$ glxinfo | grep rendering direct rendering: Yes przy glxgears przeskakuje do nowego wiersza i nie wyświetka komunikatu. [dc@fedora ~]$ glxinfo | grep glxgears [dc@fedora ~]$ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Listopad 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2009 glxgears odpalasz jako oddzielne polecenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Listopad 29, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2009 Glxgears powinien zwrócić liczbę ramek wyświetlonych wciągu 5 sek. W konsoli nic nie ma? Odpal jeszcze jakąś prostą grę np. extremetuxracer która wymaga 3d i zobacz ile masz w niej fpsów (trzeba włączyć wyświetlanie fpsów w opcjach). Napisałeś, że laguje co to znaczy? Masz duże opóźnienia czy po prostu niską wydajność? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dcp Napisano Listopad 29, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 29, 2009 [dc@fedora ~]$ glxgears Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be approximately 1/12449 the monitor refresh rate. 2515 frames in 5.0 seconds = 502.665 FPS 2757 frames in 5.0 seconds = 551.380 FPS PS. laguje tzn że jak kliknę strzałką w lewo to po kilu sekundach dopiero postać to robi (już nie wspomnę o robienu kiklu rzeczy na raz). Dlatego też nie da się grać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dcp Napisano Listopad 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2009 Jakieś propozycje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Listopad 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2009 U mnie właściwie działa poprawnie, ledwo co dzisiaj od nowa instalowane i wszystko jest ok. Lagi bywają, ale znośne i powiedziałbym tradycyjne w MMO. Też mam F11, może to jednak nie wina gry a np. sterowników to grafiki u Ciebie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dcp Napisano Listopad 30, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2009 no ale wszystko jest... gra się odpala, loguję się, wybieram postać, ładuje się i... się wyłącza.... nie czaje compiz chodzi, akceleracja jest eh... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Listopad 30, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 30, 2009 Wyłącz compiza i odpal grę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dcp Napisano Grudzień 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2009 Bez rezultatu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Grudzień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2009 U mnie działa z compizem. Hm... Próbowałeś usunąć, wraz z ręcznym usunięciem wszystkich pozostawionych plików, folderów i zainstalować od nowa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Grudzień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2009 Sterowniki masz binarne nvidii czy noveau? Es. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dcp Napisano Grudzień 1, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2009 Sterowniki masz binarne nvidii czy noveau? Es. A jak to sprawdzić? Instalowałem przez EasyLife. A co do reinstalacji to już próbowałem i nie pomaga, zaznaczyć chciałem, że ściągnąłem wersję stabilną gry może testowa wam działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Grudzień 1, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 1, 2009 Nie, nie. Mi działa NIE-testowa 64bit. Official Game Installer A, no i ja mam sterowniki nVidii jeśli miałbyś noveau, może tu jest klucz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi