Skocz do zawartości

Regnum Online

dcp

Rekomendowane odpowiedzi

witam

mam zainstalowane sterowniki, akceleracja jest (ge force fx5200), ale jak włączam regnum (nowy instalator, fedora 11) to odpala się tylko, w Safe Mode i w dodatku laguje tak, że nie da się grać. Przy wyborze innych ustawień grafiki, gra wyłącza się podczas ładowania.

ma ktoś jakiś pomysł na rozwiązanie problemu, albo miał podobną sytuację?

Glxgears powinien zwrócić liczbę ramek wyświetlonych wciągu 5 sek. W konsoli nic nie ma? Odpal jeszcze jakąś prostą grę np. extremetuxracer która wymaga 3d i zobacz ile masz w niej fpsów (trzeba włączyć wyświetlanie fpsów w opcjach). Napisałeś, że laguje co to znaczy? Masz duże opóźnienia czy po prostu niską wydajność?

[dc@fedora ~]$ glxgears

Running synchronized to the vertical refresh. The framerate should be

approximately 1/12449 the monitor refresh rate.

2515 frames in 5.0 seconds = 502.665 FPS

2757 frames in 5.0 seconds = 551.380 FPS

PS. laguje tzn że jak kliknę strzałką w lewo to po kilu sekundach dopiero postać to robi (już nie wspomnę o robienu kiklu rzeczy na raz). Dlatego też nie da się grać.

U mnie właściwie działa poprawnie, ledwo co dzisiaj od nowa instalowane i wszystko jest ok. Lagi bywają, ale znośne i powiedziałbym tradycyjne w MMO. Też mam F11, może to jednak nie wina gry a np. sterowników to grafiki u Ciebie?

Sterowniki masz binarne nvidii czy noveau?

Es.

A jak to sprawdzić? Instalowałem przez EasyLife.

A co do reinstalacji to już próbowałem i nie pomaga, zaznaczyć chciałem, że ściągnąłem wersję stabilną gry może testowa wam działa.