Scofield Napisano Grudzień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2009 Witam, używam Linux Fedora 12 i mam zainstalowane dwa środowiska: KDE i GNOME. Ostatnio więcej czasu korzystam z GNOME i zauważyłem, że w menu jest powtórzone kilka programów choćby sam Kalkulator. Czy istnieje taka możliwość aby aplikacje KDE były wyświetlane tylko w menu KDE i analogicznie odnosząc się do GNOME :?: A jeśli da się to zrobić, to jak :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2009 W gnome może zarządzać menu za pomocą programu alacarte. KDE nie uzywam i nie wiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 4, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 4, 2009 Są jakieś specjalne kategorie w menu. Wówczas wszystkie programy z kde są ładowane do podkategorii w menu gnome. Z poziomu kde też chyba coś takiego jest. Przeszukaj repo pod kontem nazwy "menu". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Xeno Napisano Grudzień 15, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 15, 2009 W KDE masz edytor menu, najszybciej dostaniesz sie tam przez kliknięcie prawym przyciskiem na ikonę K-Menu/Kickoffa->Edytor menu. Z tego co widze jest tam pole do odznaczania żeby określona pozycja pojawiała sie tylko w menu KDE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Scofield Napisano Styczeń 1, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 1, 2010 Aby modyfikować menu w GNOME należy zainstalować pakiet Alacarte su -c "yum install alacarte" następnie odświeżyć GNOME killall gnome-panel . Wtedy mamy opcję Modyfikuj menu klikając prawym przyciskiem myszy na menu. :-) Dzięki za odp. :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi