Andrzej Orkan Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 Na codzień używam Fluxboxa. Wraz z instalacją F12 (z płyty LiveCD Gnome) postanowiłem zmienić sobie menedżera logowania z GDM na LXDM. Zrobiłem to edytując plik /etc/X11/prefdm: ... quit_arg= preferred= if [ -f /etc/sysconfig/desktop ]; then . /etc/sysconfig/desktop if [ "$DISPLAYMANAGER" = GNOME ]; then preferred=/usr/sbin/gdm quit_arg="--retain-splash" elif [ "$DISPLAYMANAGER" = KDE ]; then preferred=/usr/bin/kdm elif [ "$DISPLAYMANAGER" = WDM ]; then preferred=/usr/bin/wdm elif [ "$DISPLAYMANAGER" = XDM ]; then preferred=/usr/bin/xdm elif [ -n "$DISPLAYMANAGER" ]; then preferred=$DISPLAYMANAGER else quit_arg="--retain-splash" fi else quit_arg="--retain-splash" fi preferred=/usr/bin/lxdm ... po reboocie mam jakieś problemy z uprawnieniami, nie startuje mi np NetworkManager: $ nm-applet ** (nm-applet:1459): WARNING **: <WARN> request_name(): Could not acquire the NetworkManagerUserSettings service. Error: (9) Connection ":1.24" is not allowed to own the service "org.freedesktop.NetworkManagerUserSettings" due to security policies in the configuration file ale też np nie zadziała reboot bez sudo itp szukałem trochę na forach internetowych, podobne problemy miał tam ktoś z instalacją SLIMa, ale dyskusja zakończyła się konkluzją, że to jest "dirty little secret of Gnome - it's not modular" i że trzeba dostęp do nm, pulseaudio, montowanych urządzeń itp ustawiać potem osobno czy ktoś ma podobne doświadczenia lub mógłby mi pomóc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 6, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 To jest strzał, ale co by się stało jakbyś w pliku /usr/share/polkit-1/actions/org.freedesktop.policykit.policy dla akcji id="org.freedesktop.policykit.exec" zmienił te trzy auth_admin na yes ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrzej Orkan Napisano Grudzień 6, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 6, 2009 To jest strzał, ale co by się stało jakbyś w pliku /usr/share/polkit-1/actions/org.freedesktop.policykit.policy dla akcji id="org.freedesktop.policykit.exec" zmienił te trzy auth_admin na yes ? próbowałem, podobnie jak pobawiłem się ustawieniami /usr/share/polkit-1/actions/org.freedesktop.network-manager-settings.system.policy no niestety nie działa - jako, że system skonfigurowałem niedawno, to postanowiłem, że zrobię to wyłączając NetworkManagera i włączając usługę network + system-network-config i zobaczę jak to wszystko będzie działać najwyżej sprawdzę sobie LiveCD LXDE, podobno już są re-spiny dostępne, odświeżone po tej katastrofalnej wpadce przy premierze F12 EDIT no i spróbowałem. LXDE-spin bez LXDE (za to z Fluxboksem) działa wyśmienicie i tak jak chcę polecam wszystkim Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi