Jusko Napisano Grudzień 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2009 Witam. Ostatnio zacząłem kombinować z przemienieniem mojego GNOME w stary, poczciwy styl rodem z Windows 98. Po części udało mi się (okienka jak w W'98, lecz dolna belka nie do końca ). Aby uzyskać wrażenie Windows, skasowałem górną belkę i przeniosłem wszystko na dolną - tray, wyświetlanie powiadomień itd, także teraz siedzi wszystko na dolnej belce. Niestety dymki powiadomień nadal pojawiają się w prawym górnym rogu - dymki o czymś ściągniętym poprzez Firefox, monity SELinux itd. Mogę uzyskać jakąś kontrolę nad tymi dymkami? Przyznam, że długi czas chciałem nieco je zmniejszyć, ale teraz chciałbym przesunąć je zwyczajnie w prawy dolny róg ekranu, gdzie teraz wszystko mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Grudzień 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2009 nie wiem, ale zacząłbym od przeglądnięcia opcji używając gconf-editor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Grudzień 23, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2009 Też o tym myślałem, ale opcji jest tyle, że na ślepo to można się zaszukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Grudzień 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2009 Skoro tray jest na dole, to i dymki tam powinny być... IMHO to jest jakiś bug. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Grudzień 23, 2009 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2009 Bez przesady aż taki ten rejestr gnomowy nie jest rozbudowany. Spróbuj ctrl+f i szukaj po notif. Przykładowo znajdziesz tam /apps/notification-daemon/popup_location, /apps/panel/applets/notification_area_screen0/toplevel_id czy /apps/panel/default_setup/applets/notification_area/toplevel_id. Może to któreś z tych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Grudzień 23, 2009 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 23, 2009 /apps/notification-daemon/popup_location było na top_right. Zmieniłem na down_right i działa - jest w prawym dolnym rogu Dzięki za naprowadzenie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi