Skocz do zawartości

Biały Ekran.

Pirouette

Rekomendowane odpowiedzi

Możesz wtedy przejść do konsoli (np. ctrl+alt+F3)? Pewnie wina samego środowiska, bo na gnome nikt nie zgłaszał problemów.

Ukłonik. Idąc za radą Kolegi zainstalowałem Fedorę, ale 12. Zaktualizowałem, potem idąc za radami Poradnika poinstalowalem to co trzeba - i jak na razie jestem zadowolony. Pulpit Miblina jest optymalny dla netbooka, wiec cały czas eksperymentuję. Nie działa tak jak w Moblinie, ale "środek" fedory wynagradza te braki stukrotnie.

Zaloguj się na roota i wpisz init 3 && init 5 . Tym sposobem nie będziesz musiał restartować całego komputera tylko sam pulpit :) Rozwiązania Twojego problemu nie znam, ale prawie na pewno wina leży po stronie moblina. To się dzieje podczas pracy? Bo jeśli nie to może jakiś wygaszacz ekranu się włącza i sypie całe środowisko... Ewentualnie po zalogowaniu się w konsoli wpisz top i sprawdź czy może jakiś proces nie obciąża mocno procesora.

Ewentualnie jeśli szukasz minimalistycznego i lekkiego środowiska do netbooka to jeszcze jest LXDE (instalujesz jako grupę). Nie ma tylu funkcji co gnome, ale do przeglądania internetu powinno sprawdzić się idealnie.

Rozumiem, że LXDE bedzie tylko środowiskiem graficznym, a "w środku" pozostanie F12? Gdyby tak jeszcze Kolega dał wskazówkę gdzie tego szukać i jak instalowac.