nikos_ns Napisano Styczeń 7, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 7, 2010 Witam! Mam Fedorę 12 problem jednak też występował we wcześniejszych wersjach. Kiedy wstrzymuję system i ponownie go wznawiam system prosi mnie o zalogowanie. Czy da się żeby od razu się wznawiał bez podawanie loginu i hasła?Problem też jest taki że mam ustawione żeby mi nie przygaszał ekranu podczas bezczynności a jak oglądam film to po ok 10 min przygasza i tez wymaga logowania. Nie działa też przycisk od pokrywy, ekran się nie wyłącza kiedy zamknę pokrywę laptopa. I tak się wszystko pewnie sprowadzi do tego że taki już urok mojego sprzętu, ale gdzieś tak w głowie siedzi ze na W7 jednak chodzi to. Czasem niby szczegóły ale podczas codziennej pracy stają się one denerwujące. Może ktoś też ma takie problemy i je rozwiązał. Laptop HP 530, Zintegrowany Intel ( nie wiem jak dokładnie sie sprawdza jaki chipset posiadam) Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2010 Uruchom gnome-screensaver-preferences i odznacz Lock screen when screesaver is active. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 8, 2010 Czyli po polsku System > Preferencje > Wygaszacz ekranu > Blokowanie ekranu, gdy wygaszacz jest aktywny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi