Jusko Napisano Styczeń 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2010 Cóż - aktualnie mam mam zbyt dużo czasu na to, bo inaczej moje real_life zacznie przypominać tylko pracę dla społeczności Linuksa, a ja nie mógłbym się odkleić od PC wtedy, by się wyrobić Językowo też aż tak perfect nie jestem z angielskim (choć nie jakaś noga z tego). Problem jest w tym, że poprzednio instalowałem Fedorę z DVD i man po polsku był. Wczoraj zrobiłem małą przesiadkę na OpenSUSE na realnym sprzęcie, lecz po 2 godzinach wywaliłem ją i wróciłem do Fedory. Płytka zagubiła się z DVD, więc zainstalowałem z Live. Doinstalowałem pakiety językowe, jednak man nadal był po angielsku. Doinstalowałem man-pages-pl, jednak nadal nie jest po polsku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2010 A są jakieś generatory stron man lub uproszczenia do tłumaczeń? Bo surowa strona man wygląda mocno odstraszająco. Już lepiej zrobić dokumentację w docbook dla yelp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2010 [...] jednak nadal nie jest po polsku.Temat stary jak płytki LiveCD Wybór języka na ekranie logowania po kliknięciu usera, ale przed zalogowaniem (pasek u dołu ekranu) oraz modyfikacja /etc/sysconfig/i18n. Poszukaj na forum, bo było parę razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Styczeń 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2010 Taka jest zawartość pliku. Znalazłem jeden temat, w którym pisałeś, że taka powinna być jego zawartość, no i taka właśnie jest: LANG="pl_PL.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" A na ekranie logowania mam ustawione. Doinstalowałem wszystko i GNOME mam full-pl, jednak man jest po angielsku - w tym problem (a paczkę man-pages-pl mam). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Styczeń 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2010 Hmmm... no to nie wiem. Chociaż "man"-y to chyba nie wszystkie zostały przetłumaczone Bo np. "man ls" jest po polsku, ale już "man Xorg" w lengłidż. Przynajmniej u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jusko Napisano Styczeń 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2010 Pomogła reinstalacja paczki z polonizacją man-a. Teraz działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
goro Napisano Marzec 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2011 witam zainstalowałem fedore 14 live i mialem tam wybor jezyka polskiego wiec go zainstalowałem lecz ku mojemu rozczarowaniu nic nie zostalo zpolonizowane wiec czytajac forum wpisywalem komendy w terminalu -config-language LANG="pl_PL.UTF-8" SYSFONT="latarcyrheb-sun16" gnome-l10n-Polish nic nie dalo nie mam wyboru jezyka w system-administration Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Marzec 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2011 /usr/bin/system-config-language Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 17, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 17, 2011 I do tego co napisal Heos jeszcze wybór jezyka w GDM po wybraniu uzytkownika a przed zalogowaniem sie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi