matlas Napisano Styczeń 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2010 Po ostatnich aktualizacjach nie działa mi full screen w flash playerach (ani na youtube, ani inne serwisy z innymi playerami). Po kliknieciu w przycisk full screenu, nic sie nie dzieje a otwarzany fim zmienia sie na szary prostokat. W konsoli (przy uruchomieniu firefox) wypluwa takie cuda: Gdk-ERROR **: The program 'npviewer.bin' received an X Window System error. This probably reflects a bug in the program. The error was 'BadLength (poly request too large or internal Xlib length erro'. (Details: serial 1473 error_code 16 request_code 135 minor_code 17) (Note to programmers: normally, X errors are reported asynchronously; that is, you will receive the error a while after causing it. To debug your program, run it with the --sync command line option to change this behavior. You can then get a meaningful backtrace from your debugger if you break on the gdk_x_error() function.) aborting... *** NSPlugin Wrapper *** WARNING:(../src/npw-wrapper.c:2344):invoke_NPP_WriteReady: assertion failed: (rpc_method_invoke_possible(plugin->connection)) *** NSPlugin Wrapper *** WARNING:(../src/npw-wrapper.c:2394):invoke_NPP_Write: assertion failed: (rpc_method_invoke_possible(plugin->connection)) *** NSPlugin Wrapper *** WARNING:(../src/npw-wrapper.c:2239):invoke_NPP_DestroyStream: assertion failed: (rpc_method_invoke_possible(plugin->connection)) *** NSPlugin Wrapper *** WARNING:(../src/npw-wrapper.c:2123):invoke_NPP_URLNotify: assertion failed: (rpc_method_invoke_possible(plugin->connection)) *** NSPlugin Wrapper *** WARNING:(../src/npw-wrapper.c:1977):invoke_NPP_GetValue: assertion failed: (rpc_method_invoke_possible(plugin->connection)) *** NSPlugin Wrapper *** ERROR: NPObject 0x7fd70729af00 is no longer valid! *** NSPlugin Wrapper *** ERROR: NPObject 0x7fd70729af00 is no longer valid! *** NSPlugin Wrapper *** WARNING:(../src/npw-wrapper.c:1977):invoke_NPP_GetValue: assertion failed: (rpc_method_invoke_possible(plugin->connection)) *** NSPlugin Wrapper *** ERROR: NPObject 0x7fd70729af00 is no longer valid! *** NSPlugin Wrapper *** ERROR: NPObject 0x7fd70729af00 is no longer valid! *** NSPlugin Wrapper *** WARNING:(../src/npw-wrapper.c:1977):invoke_NPP_GetValue: assertion failed: (rpc_method_invoke_possible(plugin->connection)) *** NSPlugin Wrapper *** WARNING:(../src/npw-wrapper.c:1977):invoke_NPP_GetValue: assertion failed: (rpc_method_invoke_possible(plugin->connection)) *** NSPlugin Wrapper *** WARNING:(../src/npw-wrapper.c:1977):invoke_NPP_GetValue: assertion failed: (rpc_method_invoke_possible(plugin->connection)) *** NSPlugin Wrapper *** WARNING:(../src/npw-wrapper.c:1977):invoke_NPP_GetValue: assertion failed: (rpc_method_invoke_possible(plugin->connection)) *** NSPlugin Wrapper *** WARNING:(../src/npw-wrapper.c:1977):invoke_NPP_GetValue: assertion failed: (rpc_method_invoke_possible(plugin->connection)) *** NSPlugin Wrapper *** WARNING:(../src/npw-wrapper.c:1977):invoke_NPP_GetValue: assertion failed: (rpc_method_invoke_possible(plugin->connection)) Mam 64 bitowy system F12 , sterowniki nvidi. Flash w wersji: flash-plugin.i386 10.0.42.34-release Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 21, 2010 Zamiast naprawiać, użyj wersji 64 bit. flash -->link Trochę nie rozumiem, czemu trzymasz się tak starego rozwiązania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Styczeń 24, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2010 bo 64 bit jest sporo wolniejsza, to co mam zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2010 Wydajesz się być bardziej doświadczonym userem, ale co tam: * sprawdzałeś testowe aktualizacje? yum \ --enablerepo=updates-testing \ --enablerepo=rpmfusion-free-updates-testing \ --enablerepo=rpmfusion-nonfree-updates-testing \ update ... * sprawdź czy to Ciebie dotyczy: http://support.mozilla.com/pl/kb/Cannot+vi...en+Flash+videos * w komunikacie jest, że to raczej bug, więc ostatecznie można albo kompilować nowsze źródełka albo debugować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Styczeń 24, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 24, 2010 A dodam ze flash normalnie dzialal od pol roku, i przestal Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Styczeń 27, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2010 1. a warto z testowych ciagnac? 2. nie pomoglo 3. to co zrobic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2010 Polecam fedorę i686 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Styczeń 27, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2010 No ale mam procka 64bit to czemu z 32bit mam korzystac? Tylko juz wszystkiego probowalem i lipa z tym flashem ... a wczesniej dzialalo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2010 Też mam procesor 64-bitowy i nie widzę sensu używania takiego systemu. Wersja i686 oszczędza mi trochę problemów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Luty 17, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2010 Żadna z solucji nie pomogła, nadal u mnie brak full screen dla video na you tube ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Marzec 1, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2010 Oki mam, trzeba wyłączyć przyspieszenie sprzętowe w Flashu i full screen pięknie śmiga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi