Skocz do zawartości

Brak Automatycznych Aktualizacji

matron

Rekomendowane odpowiedzi

Szukam, szukam i znaleźć nie mogę bardzo istotnej sprawy jaką są automatyczne aktualizacje, które były w F10 a tu ich nie widzę.

Nie ma ich w menu System/Preferencje, czyżby usunięto ten przydatny feature? Nie mogę też znaleźć dodaj/usuń programy (a było w F10).

Radzę sobie bez tych udogodnień (yum update itp), ale chciałbym wiedzieć czy ich nie ma czy się nie zainstalowało?

Dziwne, bo u mnie jak najbardziej są takie wpisy w menu. Na pewno jednak w wersji i 11 i 12 były automatyczne aktualizacje i zawsze były domyślnie włączone.

Dodam iż mam spin Fedory z KDE, a że KDE strajkowało tak często jak często ostatnio jest mróz na dworze, to zainstalowałem Gnome i go używam - ale już w KDE nie było automatycznych aktualizacji, może prościej będzie jak mi powiecie jaki za to pakiet odpowiada i ja sobie to doinstaluje - bo szukam w google ale nie mogę znaleźć.

:lammer:

Dzięki Borzole za ten skrypt, ściągnąłem i wypróbuję. Ale wciąż nurtuje mnie jedna rzecz czy w F12 nie powinno być czasem jakiegoś narzędzia do update`sów?

To mam zainstalowane: PackageKit-yum-plugin

Jednak... nie mam w trayu automatycznego powiadamiania o nowych aktualizacjach - mógłbym co prawda dodać do programów startowych PackageKit, ale on nie ma w trayu ikonki. Kiedyś było ustrojstwo (w F10) które za mnie sprawdzało czy są aktualizacje i mnie powiadamiało...