LenoX Napisano Styczeń 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 27, 2010 witam, skype działał tylko po zainstalowaniu. Wszelkie próby na sówkach na "alsamixer -c 0" zawiodły. czy ktoś ma instrukcję dla skype dle Fedory 12 na Sound Blaster live 5.1. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art_ Napisano Styczeń 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 28, 2010 Kilka pytan: masz pulseaudio czy odinstalowales? jaka masz architekture i686 czy 64? Jakie masz ustawienia w Skype'ie w "sound devices"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Styczeń 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2010 A który masz skype? te beta same wykrywaja i bez problemu z pulseaudio dzialaja (takie zaznacz w ustawieniach w skype). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LenoX Napisano Styczeń 29, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2010 >masz pulseaudio tak >czy odinstalowales? nie >jaka masz architekture i686 czy 64? Fedora 64, skype.i586 instalowany yumem Jakie masz ustawienia w Skype'ie w "sound devices"? PulseAudio server >A który masz skype? te beta same wykrywaja i bez problemu z pulseaudio dzialaja (takie zaznacz w ustawieniach w skype). skype.i586 instalowany yumem zaraz poszukam wersje beta Na Pulseaudio w zakładce "input" wybrany jest mikrofon 1, oczywiście "input level" nie reaguje na krzyki :-). Jaką paczkę zainstalować, żeby mieć alsamixer gui? Bom zapomniał.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2010 Jaką paczkę zainstalować, żeby mieć alsamixer gui? Bom zapomniał.... yum whatprovides */alsamixer Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Styczeń 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2010 Albo najnormalniej w świecie yum search \*alsamixer\* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Styczeń 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2010 Czy aby na pewno? [Piotrek@Piotrek-laptop ~]$ yum search \*alsamixer\* Wczytane wtyczki: presto, refresh-packagekit Ostrzeżenie: nie odnaleziono wyników dla: *alsamixer* Brak wyników Polecam lekturę man yum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
art_ Napisano Styczeń 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2010 Upewnij sie, ze masz zainstalowane te pliki (w i686 wersji) pulseaudio-libs.i686 pulseaudio-libs-glib2.i686 alsa-plugins-pulseaudio.i686 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Styczeń 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 29, 2010 Ja miałem na jednym kompie Sound Blastera i niestety było strasznie ponieważ suwaki w "Zaawansowanej konfiguracji dźwięku" w ogóle nie odpowiadały temu co robiły. Kartę wywaliłem bo denerwowała i wróciłem do integry na nForce 2. Ruszaj suwakami różnymi (Dodaj ich więcej z ustawień) i coś załapie. Do tego dziwna zabawa przełącznikami. Kiedyś chwyci, a w samym skype nic nie trzeba zmieniać. Aha, no i jeden z przełączników był krytyczny dla działania. Niestety nie mam już jak sprawdzić co to było. Powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kamil1998 Napisano Styczeń 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 30, 2010 witam, skype działał tylko po zainstalowaniu. Wszelkie próby na sówkach na "alsamixer -c 0" zawiodły. czy ktoś ma instrukcję dla skype dle Fedory 12 na Sound Blaster live 5.1. przeinstalu i wejź na strone skypa i pobierz rpm pacze dla fedory 10 ja mam 12 ale i tak poszło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LenoX Napisano Luty 19, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2010 Tym razem udalo sie ustawic mikrofon. Po upgrad'zie sprzętu zainstalowalem Fedore 12 i za pomoca Alsamixer skonfigurowalem mikrofon. [Playback] Mic: 100 Mic Boos:mute Mic Sele: Mic1 Ac97: 100 [Capture]: Mic: CAPTURE L R {ustawione spacją} Capture: 0 { dla >0 powoduje dodatkowe wzmocnienie} Ac97: 100 Temat do zamknięcia, kluczem do sukcesu było ustawienie Ac97: 100. Skype zainstalowalem jako *rpm dla F10 i nowszych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi