farba Napisano Luty 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2010 Serwus, dawno mnie tu nie było, także pozdrawiam. Mam pytanie; co dokładnie znajduje się na tych 5(?) czy 6 płytach CD? Pytam, ponieważ nie znalazłem info, i nie mam pojęcia czy potrzebne są wszystkie, czy wystarczy powiedzmy pierwsza, i ewentualnie druga? LiveCD są dobre, ale jest na nich wiele rzeczy niepotrzebnych mi, a chęć ich odinstalowania ciągnie za sobą zależności. Zależy mi tylko na GNOME, i czymś w rodzaju RhytmBox'a, coś do filmów etc. Po prostu chcę wiedzieć co mam w systemie ;-) w przypadku Live jest to dość utrudnione. Dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Luty 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2010 O ile się nie mylę to płyty CD zawierają dokładnie to samo co płyta DVD - system Fedora12 wraz ze wszystkimi dostępnymi pakietami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SeeM Napisano Luty 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2010 Zawsze możesz ściągnąć netinstall i masz tylko to, czego potrzebujesz, bo na płycie nie ma niczego poza instalatorem. Ale obawiam się, że instalacja Gnoma i Rhythmboksa i czegoś do filmów (w tym kodeki) pociąga tyle zależności, że i tak nie będziesz wiedział co dokładnie masz w systemie. Jest tego już tak dużo, że wymyka się kontroli i jeśli z grubsza będziesz wiedział czy masz kdelibs, czy kodek-srodek-devel, to i tak dobrze. Jeśli chodzi o zależności - jeśli potrzebujesz tych programów, to zależności nie możesz ruszyć. I nie jest ważne, czy instalowałeś z livecd, czy z DVD, czy skopiowałeś zainstalowany system z innego dysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ra-v Napisano Luty 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 1, 2010 Chyba płyty 1, 2 to na 100% obowiązkowe, Instalator w wersji 10 pytał się czy masz płyty nr x y i z. Na 3 były devel-e, na 4 i 5 rózne dodatki webowe i ciekawe narzędzia, na 6 chyba tylko Open Office. Nie wiem na której są lokalizacje językowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
farba Napisano Luty 6, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2010 Czyli wygląda na to, że jeśli chce się mieć jakąkolwiek "kontrolę" nad tym co jest w systemie, najlepiej wybrać netinstall. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi