borzole Napisano Luty 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2010 Mam firefox i po zalogowaniu się na GMail widzę własne hasło !! ps aux | grep https:// | sed -e 's/\&/\n/g' | grep Passwd Czy to nie jest przypadkiem jakiś bug? Mimo, że nie mam otwartej żadnej zakładki z GMail to hasło jest na widoku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hello_world Napisano Luty 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2010 U mnie nic nie pokazuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2010 Możesz pokazać co dokładnie Ci wypluwa? (całą linię z ps, bez samego hasła ofc). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 6, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2010 lucas 8546 0.0 0.0 105580 1304 ? S 17:48 0:00 /bin/sh /usr/lib64/firefox-3.5.6/run-mozilla.sh /usr/lib64/firefox-3.5.6/firefox -P lucas https://www.google.com/accounts/ServiceLoginAuth?ltmpl=yj_wsad<mplcache=2&continue=https%3A%2F%2Fmail%2Egoogle%2Ecom%2Fmail&service=mail&rm=false<mpl=yj_wsad&Email=mójlogin&Passwd=************&rmShown=1&null=Sign+in w trybie bez rozszerzeń firefox -safe-mode nic się nie wyświetla. Ewidentnie rozszerzenie, prawdopodobnie GMarks, którego używam od ładnych paru lat :/ no super po prostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2010 Heh, ale numer. Nie zapomnij wysłać im kilka słów podziękowania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 6, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 6, 2010 Założyłem nowe konto, zainstalowałem tylko GMarks i nic, numer się nie powtórzył. Wróciłem na stare i też się nie powtórzył. Nie mam pojęcia co takiego się na chwilę stało, że było wszystko widać. Winny się schował i nie ma zamiaru się pojawić :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zybex_pl Napisano Luty 7, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 7, 2010 wyczyść cache przeglądarki i spróbuj jeszcze raz może to będzie widoczne na etapie zakładania cookie ? i może dla pewności w tle zapuść ettercapa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 27, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2010 Znalazłem winowajce !! /usr/bin/checkgmail Sytuacja się powtarza jeśli hasło jest zachowane w przeglądarce i została ona uruchomiona kliknięciem na ikonę checkgmail (na panelu w schowku). Tym razem to sobie obczaiłem kilka razy i wiem, że efekt jest powtarzalny zarówno na firefox jak i operze = niezależny od przeglądarki. Co ciekawe, nie jest to chyba bug, ale celowe zamierzenia autora programu. Checkgmail uruchamia przeglądarkę z magicznym parametrem %u który ma nas przekierować na stronę konta, a zawiera wszystko. Tyle w temacie, nie wiem co o tym myśleć nieprzemyślane to było przez autora. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi