fantasta Napisano Luty 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2010 Witam serdecznie, mam dziwny problem. Zrobiłem sobie prawy boczny panel, a na nim obszar powiadamiania, we właściwościach ustawiłem autoukrywanie i odznaczyłem rozciąganie. No i klops, panelu nigdzie nie ma a zatem i obszaru powiadamiania również. Co zrobić żeby usunąc panel którego nie widać? No i co właściwie się stało? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pablo_Esc Napisano Luty 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2010 A wjechałeś myszką tam gdzie powinien być panel ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantasta Napisano Luty 14, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2010 Totalny brak zaufania jak widzę... Niczym saper wszystkie kątki wymacałem... Panel się nie wysuwa, właśnie to mnie irytuje. Jest jakiś inny sposób poza zakładaniem nowego konta? Bo jak na razie nie widzę innego wyjścia, ale ustawianie konta jeszcze raz to też może być za dużo na moje nerwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 14, 2010 Możesz usunąć config. Możliwe, że jest to folder ~/.gconf/desktop lub inny. EDIT: ale IMO lepiej pogrzebać w rejestrze gnome programem gconf-editor . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantasta Napisano Luty 15, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2010 No dobra, a co konkretnie miałbym zmienić w rejestrze? Bo tak na pierwszy rzut oka to nie widzę nic co mogłoby odpowiadać za panele. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2010 Ten rejestr ma wyszukiwarkę w menu np. /apps/panel/toplevels/bottom_panel/orientation Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 15, 2010 Tak jak napisał borzole ctrl+f i wpisz panel. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fantasta Napisano Luty 16, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2010 Dzięki za pomoc. Problem rozwiązałem. Można zamknąć temat. Mam tylko jedno pytanko, od kiedy autohide działa "na zawsze"? Bawiłem się już kilkoma dystrybucjami, szukam najlepszej dla siebie, ale coś takiego jeszcze mi się nie przytrafiło, jak to przeskoczyć? Co ustawić, żeby panel się wysuwał? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matiseq Napisano Maj 24, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 24, 2010 Dzięki za pomoc. Problem rozwiązałem. Można zamknąć temat. Mam tylko jedno pytanko, od kiedy autohide działa "na zawsze"? Bawiłem się już kilkoma dystrybucjami, szukam najlepszej dla siebie, ale coś takiego jeszcze mi się nie przytrafiło, jak to przeskoczyć? Co ustawić, żeby panel się wysuwał? Ja dzisiaj próbowałem waszymi metodami ogarnąć temat. Ale najprostsze rozwiązania zawsze są najlepsze... Ukryłem panel boczny prawy i później najeżdżałem na niego myszką "0" efektów, nie wysuwał się skubany.. Wszedłem w ustawienia efektów pulpitu i odznaczyłem COMPIZ na standardową animację. Efekt? Panel boczny się wysuwa. Klick w właściwości i odznaczyłem sobie autoukrywanie.. i wywaliłem panel.. Czyli jeżeli chcesz mieć panel autoukrywający się wyłącz efekty pulpitu SYSTEM>PREFERENCJE>EFEKTY PULPITU i będziesz miał wysuwający panel rodem z WINDY. Pozdr! (F12C) Waiting for F13 ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi