alkuzad Napisano Luty 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2010 Ostatnio chcąc upiększyć swoją fedorkę pogrzebałem na gnome-looks i znalazłem fajny motyw logowania. Pytanie tylko jak go ustawić ? Instrukcje na forach sa stare i dotycza wersji 7-8 a od 9 wszystko sie pozmienialo. Ktos robil cos takiego kiedys ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Luty 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2010 nie da się Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Luty 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2010 nie da się Oj przesada! Powiedziałbym raczej, że jest to obecnie poza zasięgiem szarego, bardzo zaawansowanego użytkownika Linuksa z powodu braku konfiguratora dla tej wersji GDM. Tezę swą popieram brakiem takiego tutoriala w sieci. Tezę braku tutoriala popieram swoją umiejętnością posługiwania się google. Tezę o moich umiejętnościach nie mogę niczym poprzeć. Dowód nie pełny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 16, 2010 A ja kcę piękny ekran postępu botowania. Nie ten obleśny progress bar tfu tfu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Luty 17, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2010 A to akurat trudne nie jest. su - plymouth-set-default-theme <nazwa-themu> /usr/libexec/plymouth/plymouth-update-initrd Theme najfajniejszy jest chyba Solar. @borzole Podmiana plików graficznych powinna starczyc dla standardowych menu logowan ale takie jak to : http://gnome-look.org/content/preview.php?...me=SystemAccess To juz raczej nie przejdzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Luty 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2010 A to akurat trudne nie jest. su - plymouth-set-default-theme <nazwa-themu> /usr/libexec/plymouth/plymouth-update-initrd Theme najfajniejszy jest chyba Solar. Tzn troszkę mnie nie doceniasz. Na głównym domowym desktopie mam sobie F10 i niestety themsy plymouth są na niej z pewnych względów nieosiągalne, względy te nie są bliżej znane Poza tym to F10, i na niej w latach 70-tych wyglądało to jeszcze inaczej: plymouth-set-default-plugin theme Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Luty 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 17, 2010 Kdm to sobie można upiększać prawie jak się chce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dj_oko Napisano Luty 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 19, 2010 Projekt NewGDM stoi w miejscu. Fedora jest jedną z nielicznych dystrybucji, które przeszły na GDM nowszy niż 2.20, który poprawił pewne dramaty progtramistyczne, takie jak zgodność z nadchodzącymi PolicyKit-global, gserrings i cgonf. Póki co mamy ekran logowania jak w MacOS. Może GNOME 3.0 coś zmieni - tak mówią. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi