Hasuke Napisano Luty 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 27, 2010 Jakis czas temu korzystajać z Poradnika, wgrałem yum'em sterowniki do NVIDII i nagle po następnym restarcie, niespodzianka! System nie uruchamia się, po "wczytaniu" Fedory, na ekranie pojawiają się "połamane kolory" tak jakby monitor był zepsuty. I mam pytanko, jak to naprawić z poziomu tekstowego? (Szukałem i nic nie znalazłem na ten temat, możliwe że nie umiałem dobrać słów ;x) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Luty 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2010 Po instalacji sterowników robiłeś dalsze czynności (blacklist nouveau, selinux, initramfs)? Zobacz co zawiera /var/log/Xorg.0.log. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hasuke Napisano Luty 28, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2010 tak zrobiłem, ciągle nie działa. Po wykonaniu kilku czynności z "Najczęstszych błędów" dowiedziałem się że system nie może namierzyć nvidia.ko w jakimś libie, i po zmianie sterownika na inny usilnie sam zmnienia na to nvidia.ko. Za chwile zajrze do xorg.0.log Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hasuke Napisano Luty 28, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2010 sorry za double post, ale odpaliła się fedora (po wrzuceniu blacklista i usunieciu xorg.conf) tylko teraz zamiast takiego ładnego ładowania Fedory (wypełniany znaczek fedory) jest taki pasek w 3 kolorach na czarnym tle (pikselowy) da się jakoś wrócić do poprzedniego ekranu ładowania? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Luty 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Luty 28, 2010 Poszukaj na forum. Było ostatnio kilka razy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi