newsted Napisano Marzec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2010 Witam, mam maly problem, zainstalowalem ostatnio fedore 12 i mam problem z touchpadem, konkretnie wariuje tzn kursor lata po calym ekranie i wciska przypadkowe rzeczy, dzieje sie tak kiedy dotkne go dwoma palcami (albo zblize drugi palec). Denerwuje mnie bo dzieje sie tak nawet wtedy kiedy zblizam palce do przyciskow. Probowalem instalowac rozne sterowniki (wszytsko co miale synaptics w nazwie) i nic. Nie wiem dokladnie jaki to model touchpada (wiem ze jest firmy synaptic). Jest to touchpad z laptopa Dell studio 1555. W windowsie touchpad dziala bez problemu wiec sprzet musi byc sprawny. I jeszcze male pytanie czy to ja czegos nie zainstalowalem czy to tak jest ze system jest nie do konca przetlumaczony (w menu system w administracji jest np add/remove software). Z gory dzieki za odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Marzec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 1, 2010 co do tlumaczenia to faktycznie jest add/remove software. fedora po full updacie ? Tu info odnosnie synaptica: http://bbs.archlinux.org/viewtopic.php?id=86547 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Marzec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2010 co do tlumaczenia to faktycznie jest add/remove software. Richard wprowadzał jakieś duże zmiany do gnome-packagekit po string freeze, kiedy już nie zajmowaliśmy się gałęzią 2.28. Cóż, bywa. Najważniejsze, że w F13 będzie lepiej. Swoja drogą na jednym komputerze mam ten wpis po polsku. Ciekawe, jak to się stało (normalna, aktualna F12). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Marzec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 2, 2010 Ten temat był już poruszany na forum np. tu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi