Skocz do zawartości

Totem I Wtyczka Jego...

johnyk

Rekomendowane odpowiedzi

No i w końcu jest taka wersja wtyczki Totema do mozilli, która daje możliwość skopiowania linku do pliku multimedialnego i wykorzystania go w innym programie. Genialne, biorąc pod uwagę fakt, że Totem nie chce oglądać programów z tvp.pl a xine czy VLC jak najbardziej :) No wreszcie uwolniłem się od FF i chimerycznego MediaPlayerConnectivity. Brawo dla Twórców :-)

gecko-mediaplayer chyba od zawsze miał taką funkcjonalność tzn. wystarczy kliknąć na wideo prawym przyciskiem i wybrać "copy location". W sumie trudno to nazwać genialnym rozwiązaniem :)

Ta, ale dla mnie MPlayer i pochodne jego są słabo działającymi namiastkami programów do odtwarzania mediów. XINE jest bardzo dobre, ale interfejs dla GTK jest taki sobie, Totam na GStreamerze nie wszystko potrafi zagrać ale jest na GTK. A VLC jest debeściarski ale na QT. Więc na codzień używam Totema a do oglądania tvp.pl używam GXine.

Z ciekawości tylko zapytam co złego jest w tym, że program chodzi po QT?

Jestem zwolennikiem czystości systemu. Nie lubię KDE, w zasadzie nigdy nie lubiłem, więc QT w systemie opartym o GTK jest dysonansem. Stąd miedzy innymi ucieszyłem się z faktu powstania interfejsu VLC w GTK. I stąd wolę aplikacje oparte na GTK.