johnyk Napisano Marzec 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2010 No i w końcu jest taka wersja wtyczki Totema do mozilli, która daje możliwość skopiowania linku do pliku multimedialnego i wykorzystania go w innym programie. Genialne, biorąc pod uwagę fakt, że Totem nie chce oglądać programów z tvp.pl a xine czy VLC jak najbardziej No wreszcie uwolniłem się od FF i chimerycznego MediaPlayerConnectivity. Brawo dla Twórców :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Marzec 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 14, 2010 gecko-mediaplayer chyba od zawsze miał taką funkcjonalność tzn. wystarczy kliknąć na wideo prawym przyciskiem i wybrać "copy location". W sumie trudno to nazwać genialnym rozwiązaniem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyk Napisano Marzec 15, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2010 gecko-mediaplayer chyba od zawsze miał taką funkcjonalność tzn. wystarczy kliknąć na wideo prawym przyciskiem i wybrać "copy location". W sumie trudno to nazwać genialnym rozwiązaniem Ta, ale dla mnie MPlayer i pochodne jego są słabo działającymi namiastkami programów do odtwarzania mediów. XINE jest bardzo dobre, ale interfejs dla GTK jest taki sobie, Totam na GStreamerze nie wszystko potrafi zagrać ale jest na GTK. A VLC jest debeściarski ale na QT. Więc na codzień używam Totema a do oglądania tvp.pl używam GXine. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miszcz Napisano Marzec 15, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 15, 2010 A VLC jest debeściarski ale na QT. Z ciekawości tylko zapytam co złego jest w tym, że program chodzi po QT? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnyk Napisano Marzec 16, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 16, 2010 Z ciekawości tylko zapytam co złego jest w tym, że program chodzi po QT? Jestem zwolennikiem czystości systemu. Nie lubię KDE, w zasadzie nigdy nie lubiłem, więc QT w systemie opartym o GTK jest dysonansem. Stąd miedzy innymi ucieszyłem się z faktu powstania interfejsu VLC w GTK. I stąd wolę aplikacje oparte na GTK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi