Lucjan Napisano Kwiecień 4, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2010 Zainstaluje, tylko kurde muszę mieć na cacy wszystko Się dowiedzieć musiałem jeszcze kilka rzeczy Już bym instalował tylko laptopa nie mam. Święta są to pewnie w środę kurier przyjdzie, zależy kiedy wyśle paczkę typek A mam pytanie jeszcze. Czy zrobię coś takiego jak tu Linuks-pulpit na każdym środowisku w fedorze? Przynajmniej mniej więcej, czy będą problemy w zależności od środowiska? Najbardziej mi chodzi o takipasek z ikonkami jak na dole jest pokazany i z boku po prawej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2010 ale obrzydliwy pulpit ale cóż, Twoj gust na dole jest awn, po prawo conky Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lucjan Napisano Kwiecień 4, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2010 ale obrzydliwy pulpit ale cóż, Twoj gust na dole jest awn, po prawo conky Siedząc tyle lat na XP, co są na pulpicie tylko skróty takie coś się wydaje bajerem, typu pogoda czy taki pasek Na viscie co miałem chwile, nie dość że duże wymagania, to straszna lipa, można je mieć ale tylko z boku, 7 nawet nie próbowałem instalować bo to już też niewypał. Trudno jest to zainstalować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2010 Nie, nie jest trudno zainstalować, bo większość oprogramowania jest w repozytoriach. Mamy poradnik na start: http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik po którym będziesz potrafił znaleźć i zainstalować wybrane aplikacje. Polecam również lekturę innych artykułów z tej strony: http://wiki.fedora.pl/wiki/Artykuły jak również oficjalną dokumentację: http://docs.fedoraproject.org/ Możesz w oczekiwaniu na laptopa przeczytać te dokumenty na pewno łatwiej Ci będzie wystartować. A teraz wybacz, ale dość pytań na wyrost (w końcu jeszcze nie masz systemu a już się martwisz). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witekmo Napisano Kwiecień 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2010 Jeśli to Dell to pewnie ma grafike intela. Spodziewaj się problemów. Ja mam diabelskie problemy. Kiedyś na starych sterownikach i810 działało nieźle, obecnie raz działa, raz nie działa - zależy jak deweloperzy skompilują sterowniki i które, czy ustawią kernel mmode setting, etc. Np. Fedora 12 losowo mi zawiesza X. Wczesniej przez problemy z X porzuciłem Slackware dla Fedory, wczoraj Fedore dla Sabayona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2010 Mam grafikę intela zintegrowaną na chipsecie i945 (GMA 950) i na f12 chodzi idealnie. Małe problemy były tylko zaraz po instalacji świeżego systemu (coś się krzaczyło), ale po dwóch tygodniach poprawili i od tego czasu nie było najmniejszych problemów. Dodatkowo wydajność jest dużo wyższa niż w f11. Niestety ten dell ma prawdopodobnie grafikę ATI... Obecnie nie ma tragedii, bo nawet jakieś 3d jest, ale jednak lepiej zawsze mieć intela lub nvidię. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
witekmo Napisano Kwiecień 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 4, 2010 Zgadza sie, nowe karty intela działają sprawnie, ale te starsze - tragedia, im nowszy xorg i sterownik grafiki tym gorzej Ty masz przecież starego laptopa, wiec sadzilem, ze masz starsza karte intela, no ale skoro ATI, to inna historia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi