K_Radek Napisano Kwiecień 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 5, 2010 Witam Zainteresowałem się jedną grą na linuksa i chciałem przetestować czy będzie działała na moim notebooku. Z tej strony Creature: Internet Edition pobrałem sobie demo (Wersja demo: dockingstation.run 21 MB) i zainstalowałem (zero błędów). Po wpisaniu w konsoli pojawia się co poniżej # dockingstation dirname brakujący argument Spróbuj 'dirname --help' dla uzyskania informacji #dirname dockingstation . # Nie wiem co wpisać aby uruchomić tą grę. Na stronie producenta jest podane że wszelkie dodatkowe argumenty do # dockingstation można sprawdzić wpisując # dockingstation --help Q : "How do I: change the language after installation, uninstall, check my installation is OK or launch the game without checking for updates?" A : Type 'dockingstation --help' for information on how to do all these things. ale wtedy mam ten sam komunikat o dirname co powyżej. Nie mogę ani uruchomić ani usunąć dema z systemu. Poproszę o pomoc k_radek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2010 Prawdopodobnie w skrypcie uruchamiającym coś się poptysiało (może wybrałeś nie standardową lokalizację instalacji, a może oni nie uwzględnili specyfiki fedory). Podejrzyj skrypt cat $(which dockingstation) a jeśli nic nie wydumasz to wklej na forum. [EDIT] * Masz system 32 czy 64 bitowy? Ja mam 64bit, więc tego nie uruchomię. * Skrypt uruchamiający jest długi na 1000 linii ;( zacząłem to grepować grep --color=always dirname $(which dockingstation) , ale lista możliwości szybko się rozrosła. Jak się nie ma szczęścia to można stracić kilka godzin na szukanie przyczyny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Kwiecień 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2010 W skrypcie startowym trzeba chyba wszystkie wystąpienia "creatures3" zmienić na "dockingstation", ale to i tak nie zadziała, bo link w skrypcie (http://downloads.ds.creatures.net/installblast) jest nieaktywny w związku z czym próba ściągnięcia (wget) pliku http://downloads.ds.creatures.net/installb...x86_glibc21.txt skończy się niepowodzeniem. W tym pliku są chyba jakieś dane do zbudowania kolejnych plików - tak mi się wydaje, bo plik jest podstawiany do zmiennej REMOTE_BUILD_FILE_PORT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K_Radek Napisano Kwiecień 13, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 13, 2010 Wysłałem zapytanie do suportu, zobaczę co oni odpiszą. borzole: mam 32 bitowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi