Kacper Wierzbicki Napisano Kwiecień 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2010 Jest jakiś gotowy pakiet, który w Fedorze pozwala na zainstalowanie wszystkiego za jednym zamachem? Potrzebuję aby działał mi poprawnie skrypt SocialEngine do tworzenia serwisów społecznościowych. Chodzi mi konkretnie o apache, biblioteki GD2, MySQL no i oczywiście jakiś DirectAdmin albo Cpanel do zarządzania tym. Czy ktoś już musiał coś takiego wykonać? Jakieś pomysły jak można to zrobić najprościej i najszybciej oprócz ręcznej instalacji wszystkiego osobno? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Kwiecień 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2010 tak, trzeba sprawdzić wymagania i wklepać yum instal ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Kwiecień 6, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 6, 2010 Chodzi mi konkretnie o apache, biblioteki GD2, MySQL no i oczywiście jakiś DirectAdmin albo Cpanel do zarządzania tym. Czy ktoś już musiał coś takiego wykonać? Nie, nikt Yum install nie instal :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
alkuzad Napisano Kwiecień 7, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 7, 2010 Kolejny Windowsowiec Pomyśl przez chwilę. Apache + Mysql spokojnie już podczas instalacji systemu można dograć (a jeśli nie to SYSTEM>>ADMINISTRACJA>>DODAJ/USUŃ OPROGRAMOWANIE, lub yum install, lub Yumex), ablo totalnie bez oporu instalujemy LAMP (linux+apache+mysql+php). GD2: KLIK DirectAdmin i CPanel to programy komercyjne. Ich twórcy dają support. Jeśli kupiłeś to telefon / mail i pan/pani miłym głosem ci ładnie wytłumaczy. A co do SocialEngine (omfg napisany dla Linuxa ! o lol) to proszę bardzo: KLIK Wyszukanie tego zajęło mi 3x mniej czasu niż napisanie tego posta. O zgrozo i ty chcesz tworzyć serwis społecznościowy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi