clarnist Napisano Maj 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2010 Zainstalowałem sobie Fedore 13 i k3b nie nagrywa płyt ani cd ani dvd. Występuje błąd: cdrecord nie ma uprawnień, aby otworzyć urządzenie. Jestem w grupie cdrom i disk zmieniałem nazwy plików i dalej nic. Prosze o pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Maj 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2010 Szkoda że wystartowałeś od wersji beta. Ale spróbuj (jako root): chmod o+rw /dev/sr0 Dodatkowo chmod o+rw /dev/sgX gdzie X to 1,2.., ile tego jest sprawdzisz ls /dev | grep sg A czy k3b nie jest też w wersji beta (stabilne wydanie to 1.0.5)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clarnist Napisano Maj 14, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2010 Niestety nie działa. Dodatkowo mogę powiedzieć, że Brasero nie wykrywa płyt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Maj 14, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2010 [...]Jestem w grupie cdrom i disk zmieniałem nazwy plików i dalej nic. [...]A jak to wygląda, gdy w emulatorze terminala przejdziesz na roota i z linii komend uruchomisz k3b?$ su - Hasło: <wiesz co wpisać> # k3b Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
clarnist Napisano Maj 14, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 14, 2010 Z roota wyskakuje cdrecord zwrócił nieznany błąd! (kod błędu 254) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi