donEscopeta Napisano Maj 26, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 Mam problem z instalacją na fedorze 13 x86_64. Paczka ze strony adobe flash-plugin-10.0.45.2-release.i386.rpm wchodzi ale nic nie daje. A install_flash_player_10_linux.tar.gz zawiera jeden plik libflashplayer.so który wklejiłem do katalogu /usr/lib/mozilla/plugins. To też nic nie dało. Myśle że chodzi tu o wersje firefox-a i nie bardzo wiem co zrobić. Szczerze mówiąc zalerzy mi na wersji 3.6. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DAREK WL. Napisano Maj 26, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 A poprzez yuma probowałeś zainstalować :?: W poradniku jest opisana instalacja wtyczki flash Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_szczecin Napisano Maj 26, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 /usr/lib/mozilla/plugins ta ścieżka dla systemu 64 bit nie jest chyba dobra. Chyba bo wydaje mi się że tu /usr/lib64/mozilla/plugins Piszę z pamięci więc mogę się mylić, ale sprawdź to Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Maj 26, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 26, 2010 a poradnik czytałeś ? http://wiki.fedora.pl/wiki/Poradnik#Instal...be_Flash_Plugin Już nawet zamknąłem to w jednym poleceniu i jest szybciej niż z repozytorium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
donEscopeta Napisano Maj 27, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2010 Ok juz działa. Ale chyba programy 32 bitowe powinny chodzic na 64 bitowym systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Maj 27, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 27, 2010 Owszem, jeśli będą miały wymagane zależności, co często oznacza system w systemie :/ Wymuszenie architektury robi się tak: yum install nazwa.i686 ale w repo dla 64bit jest bardzo mało programów z architektury i686, bo nie są potrzebne. Nie ma np. firefoxa 32bit w repo 64bit, a uruchomienie 32 bitowego pluginu na 64 bitowej przeglądarce to trochę zachodu: http://forum.fedora.pl/index.php?showtopic=15022 i nie wiem, czy ktoś się jeszcze w to bawi. Można dodać repozytoria z 32bit, ale to skończy się totalnym burdelem w systemie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matlas Napisano Czerwiec 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 17, 2010 Do 64bitowego systemu, flash najlepiej instalować 32bitowego (bo to co udostępnia Adobe w 64bit jest strasznie mało wydajne). A można łatwo wtyczkę taką zainstalować: yum install nspluginwrapper.{i686,x86_64} alsa-plugins-pulseaudio.i686 rpm -ivh http://linuxdownload.adobe.com/adobe-release/adobe-release-i386-1.0-1.noarch.rpm rpm --import /etc/pki/rpm-gpg/RPM-GPG-KEY-adobe-linux yum install flash-plugin Śmiga pięknie (Opera 64bit, firefox 64bit) bez kombinacji (jeszcze prawym na flasha i wyłączyć przyspieszenie sprzętowe, będzie szybciej działać). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slomiszer Napisano Październik 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2010 dzięĸi pomogło powoli traciłem wiarę w 64 bity. pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Październik 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 28, 2010 Teraz odpowiadasz? Teraz to jest wersja 10.2 preview 2 w wersji x86_64. Działa przepięknie (poza tym, że działa, to jeszcze na dodatek znacznie wydajniej niż poprzednie wersje). Szczerze polecam zainstalowanie tej wersji a nie siedzenie na starej 32bitowej wersji... http://labs.adobe.com/downloads/flashplayer10.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Październik 29, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Październik 29, 2010 Teraz to jest wersja 10.2 preview 2 w wersji x86_64. Dziala przepieknie Potwierdzam W F14 tez smiga bez problemów (FF 3.6.x, Opera 11 alfa, Google Chrome - innych nie sprawdzalem). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verni Napisano Listopad 4, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 4, 2010 ok... instalowałem flasha tak jak napisano w poradniku, na ff działa ale pod operę ciemność widzę. Jak to poprawić? pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 5, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 5, 2010 Jak to poprawic?wskazujac sciezke do plugina w Operze W wersji 10.63: Menu → Ustawienia → Preferencje → Zaawansowane → Zawartosc → Opcje wtyczek → Zmien sciezki → Dodaj. [EDIT] Cos chyba musiales skopac, bo u mnie po restarcie Opery sciezka do wtyczki dodala sie sama. Moze musisz tylko Opere zrestartowac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Verni Napisano Listopad 8, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 8, 2010 dzięki........ po któreś tam instalacji zaskoczyło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi