aretofe Napisano Maj 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2010 Witam! Ostatnio kupiłem sobie mikrofon i na windowsie wszystko działa ok ale na Fedorze kompletna cisza,mikrofon w ogóle nie działa na żadnym programie,wie ktoś jak rozwiązać ten problem? Może jakieś sterowniki dograć? P.S. Aha i mam GNOME. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Maj 28, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2010 Zainstaluj sobie gst-mixer i w nim pokombinuj. I jeszcze dużo zależy od programu jakim nagrywasz. Polecam audacity, ale trzeba w opcjach ustawić odpowiednie wejście, bo nie konfiguruje się z automatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aretofe Napisano Maj 29, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2010 No mam właśnie audacity. Zainstalowałem gst-mixer,pokombinowałem tam,ale nie wiem czy dobrze,mikrofon dalej nie działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rysio Napisano Maj 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Maj 30, 2010 To może na wstępie pomiń nagrywanie jako takie i w kmixer w ustawieniach mikrofonu tam gdzie pisze "Wycisz" poprostu nie wyciszaj i zobacz czy z tego wejscia jest dźwięk w glośnikach - jak głośniki będą dosć mocno podkręcone to powinno się "sprzęgać" (taki charakterystyczny i nieprzyjemny pisk). Audacity - owszem dobrze nagrywa ale jeśli chodzi o relację ze spotkań to nie polecam bo projekt szybko "zapcha" dysk plikiem tymczasowym i koniec. Spróbuj gnome-sound-recorder, a jak chodzi o audacity to możesz sobie zaznaczyć że nagrywasz z wejścia capture. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aretofe Napisano Maj 31, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Maj 31, 2010 kmixer? Toż pisałem że ja nie mam KDE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi