waldis Napisano Czerwiec 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2010 Kadu i Skype na laptopie wyświetlają wszystko w jakimś dziwnym alfabecie (wygląda na grecki). Tytuł okna jest wyświetlany prawidłowo (jęz. polski), natomiast listy kontaktów, opcje, itp już po grecku. Sama rozmowa w kadu też jest ok. Tak było też na F10. Teraz na laptopie jest świeża F13 (nie aktualizacja). Oczywiście w opcjach jest ustawiony język polski. Sprzęt to MSI U100 WIND. Fedora 13 instalowana i update`owana dzisiaj (Gnome), potem dopiero instalacja kadu i skype`a. Jest to o tyle wkurzające, że przy jakiejkolwiek zmianie ustawień trzeba zgadywać, gdzie są które opcje. Nie wspomnę o zgadywaniu kto jest kim na liście kontaktów. Jak to zmienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Materid Napisano Czerwiec 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2010 A opcje jezykowe w KADU masz dobre? Po wcisnieciu F2 powinno pisac Polski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ecik__ Napisano Czerwiec 30, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Czerwiec 30, 2010 Może zarzuć jakimś screenem, żeby było wiadomo jak to wygląda. Poza tym - tak się dzieje tylko z kadu i skypem? Wszystkie inne aplikacje sa w porządku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Lipiec 1, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 Tak. To dzieje sie tylko z Kadu i Skype. Dodam, że partycja home została z F10, a wtedy było tak samo. Podejrzewam, że w katalogu użytkownika jest jakiś plik, który za to odpowiada, tylko nie mam pomysłu, gdzie go szukać. Wieczorem wrzucę jakieś zrzuty ekranu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 1, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 Podejrzewam, że w katalogu użytkownika jest jakiś plikSprawdź. Załóż nowego użytkownika i uruchom programy - jak będzie źle tzn. że coś głębiej w systemie. Jak będzie OK, to wyrzuć (przesuń gdzieś w bezpieczne miejsce) katalogi ~/.kadu i ~/.Skype (ten ostatni ma duże "S" w nazwie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Lipiec 1, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 1, 2010 Z uwagi na fakt, że na laptopie żony nie było nic, czego nie ma na moim, przeinstalowałem system łacznie z formatem partycji "home". Teraz wszystko jest prawie ok. (Swoją drogą ciekawe doświadczenie zobaczyć swoje imię pisane greckim alfabetem) Prawie, bo i kadu i skype sa ok, ale... za chwilę tu będę miał parę pytań. P.S. Moja łajf uważa, że F13 jakaś licha jest w porównaniu z F10. I po przegranej (na razie) walce z wi-fi jestem skłonny przyznać jej rację. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Lipiec 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2010 A może problem nie dotyczny Kadu i Skype jako takiego, lecz Qt4 w którym są napisane te programy? Odpal qtconfig-qt4 i sprawdź czy tam czcionki są ok. Tak mi przyszło do głowy teraz... (no chyba, ze Skype dalej jest w Qt3... to nie wiem) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldis Napisano Lipiec 3, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2010 Dzięki, ale ciut wyżej napisałem, że przeinstalowałem system razem z partycją home i sprawa załatwiona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi