@Sorror Napisano Lipiec 2, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 2, 2010 Z racji zakupu nowego sprzętu przy okazji wyemigrowałem dziś do F13 i jednego szczególiku nie mogę rozgryźć Mianowicie w nautilusie (2.3.1) po wprowadzeniu kilku zmian nie mogę nigdzie znaleźć opcji pokazywania ścieżki aktualnego położenia jako lokalizacji. Czyli chcę e.g. /home/ja/folder/folder2 a są ikonki każdego z folderów w ścieżce, bez pola tekstowego gdzie można by ręcznie ścieżki wpisywać, kopiować, etc. Niedowidzę czy faktycznie nie ma? (choć w to nie wierzę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Lipiec 3, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2010 Ctrl+L albo guziczek: Nautilus--Skrypt-ulatwiajacy-przelaczanie-widoku-paska-lokalizacji-pomiedzy-trybem-graficznym-a-tekstowym chociaż takiemu wyjadaczowi powinien wystarczyć klucz: gconftool-2 -g /apps/nautilus/preferences/always_use_location_entry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Lipiec 3, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 3, 2010 Zmieniłem wartość klucza na true, dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi