maniek1973 Napisano Lipiec 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2010 witam wszystkich na forum zainstalowalem f13 i wszystko jest ladnie pieknie tylko mam problem,jak ustawie tapete pulpitu na swoja i na compiz tak samo to po restarcie systemu jest tylko niebieski ekran,i pytanie z innej beczki szukam programu do sciagania z kont premium rapid i inne,znalazlem jeden opis do jdownloader ale niepotrafie sobie z nim poradzic,moze jest jakis inny latwiejszy sposob na inna instalacje ? sorki za byki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Lipiec 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2010 [...]szukam programu do sciagania z kont premium rapid i inne,znalazlem jeden opis do jdownloader ale niepotrafie sobie z nim poradzic,[...]Nie powiem co myślę (bo to mogłoby być pomówienie - zakładam, że chcesz ściągać legalne pliki), ale jeśli jdownloaderem nie umiesz się posłużyć, to nie próbuj kraść plików oznaczonych prawami autorskimi, bo prokurator znajdzie Cię zanim się obejrzysz Teraz moda jest na łapanie leszczy w Polsce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek1973 Napisano Lipiec 16, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2010 jak uzywac jdownloader to wiem tylko jak go zainstalowac pod fedora? ciekawe ze wszyscy kupuja tylko orginalne filmy i oprogramowanie i nikt nie korzysta z tych serwisow bo wszyscy sa uczciwi,tylko ja jeden jestem piratem .ja tylko szukam pomocy u doswiadczonych ludzi ktorzy uzywaja f13.w polsce niech scigaja ja mieszkam w uk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Lipiec 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2010 Zainstaluj wget, w konsoli: su -c "yum install wget" Teraz, według opisu na stronie: wget http://212.117.163.148/jd.sh chmod +x jd.sh ./jd.sh Skrypt powinien sam ściągnąć wszystko co trzeba. Program uruchomisz wpisując ponownie ./jd.sh. Jeśli potrzebujesz, to instalacja javy od Oracle jest opisana na wiki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek1973 Napisano Lipiec 16, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2010 dzieki sokar 620 takiej potrzebowalem pomocy a czy jest jakas inna metoda zeby to uruchomic np ikona czy tylko taki sposob jak podales? a wiesz moze co z ta tapeta zeby byla uruchomiona zaraz po starcie systemu ? czy moze zdjecie przeniesc gdzies na folder linuxa,bo wczytany byl z partycji na ktorej jest winda. a za jdownloadera wielkie dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Lipiec 16, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 16, 2010 ciekawe ze wszyscy kupuja tylko orginalne filmy i oprogramowanie i nikt nie korzysta z tych serwisow bo wszyscy sa uczciwi,tylko ja jeden jestem piratem Lwia część użytkowników Linuksa korzysta wyłącznie z legalnego oprogramowania, bardzo duża grupa przesiada się na darmowy system operacyjny właśnie po to aby nie musieć płacić / kraść. A mógłbyś jaśniej wytłumaczyć o co chodzi z tą tapetą? Osobiście nie rozumiem w czym tkwi problem i co chcesz osiągnąć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek1973 Napisano Lipiec 17, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2010 z jdownloaderem temat skonczony a z tapeta jest tak ze jak ustawie swoja wybrana tapete, to po restarcie systemu wraca standardowa tapeta czyli niebieska,fedora niezapisuje ustawien i (_niewiem_ → nie wiem) ORT co zrobic zeby moja tapeta ktura ustawie pojawila sie zaraz po starcie systemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Lipiec 17, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 17, 2010 W ustawieniach compiza (w Gnome to będzie chyba System->Preferencje->Menedżer Ustawień Compiz Config, w Kde wystarczy jak wpiszesz compiz w polu znajdź) przejdź do Narzędzia i odznacz "Tło" (albo też ustaw sobie tam swoją tapetę). Nie wiem jak instalowałeś compiz, ale jest to opisane w poradniku. Odnośnie Jdownloadera, oczywiście nie musisz uruchamiać go w konsoli, wystarczy jak po prostu klikniesz w jd.sh. Można też zrobić sobie ikonę. W takim wypadku proponuję przenieść plik jd.sh do katalogu /home/XXX/.jd XXX- to twoja nazwa użytkownika, katalog .jd jest ukryty (nazwa zaczyna się od kropki), musisz włączyć wyświetlanie ukrytych plików. Teraz w edytorze tekstu: [Desktop Entry] Name=JDownloader GenericName=JDownloader Exec=/home/XXX/.jd/jd.sh Icon=/home/XXX/.jd/jd/img/logo/jd_logo_64_64.png Type=Application Comment=Rapidshare downloader Terminal=false Categories=Network;FileTransfer;P2P; Za XXX wpisujesz nazwę Twojego użytkownika i zapisujesz plik np. na pulpicie jako JDownloader.desktop Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek1973 Napisano Lipiec 18, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 18, 2010 o tych ustawieniach wiem tylko mi chodzi o to ze jak ustawie tapete to po restarcie tej tapety nie ma, jest tylko niebieska tapeta i jak zrobic zeby zachowac ustawienia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Heos Napisano Lipiec 19, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 19, 2010 Wchodzisz w ustawienia compiza i odznaczasz funkcję "tło". !! Prawym na pulpit w wolne miejsce -> zmień tło pulpitu. Zmieniasz i restartujesz, sprawdź czy działa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maniek1973 Napisano Lipiec 20, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Lipiec 20, 2010 dziala dzieki wam, jest to najlepszy linux jaki mialem wszystko smiga prawie od razu a reszta z poradnika i smialo winda moze isc do kosza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi