misty Napisano Sierpień 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2010 hej, potrzebuje miec w classpath sciezke do javovej biblioteki log4j. inaczej cos sie tam sypie podczas kompilacji. dodalam w pliku bashrc: CLASSPATH=$CLASSPATH:/home/misty/Dokumenty/libs/java/libs zrestartowalam kompa i nic probowalam tez to dodawac do bashrc_profile, ale to chyba tez nie tu.. czy ktos z Was moglby mi z tym pomoc? pzdr, misty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2010 zrestartowalam kompa i nic "Nic" tzn. co? Otwierasz terminal i echo $CLASSPATH nie pokazuje wpisanej wcześniej ścieżki? Kompilujesz z linii poleceń czy z jakiegoś IDE? probowalam tez to dodawac do bashrc_profile.bash_profile albo .bashrc. W .bash_profile jest bardziej koszernie IMHO. No i ta kropka na początku bardzo ważna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Sierpień 10, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2010 CLASSPATH=$CLASSPATH:/home/misty/Dokumenty/libs/java/libs export CLASSPATH=$CLASSPATH:/home/misty/Dokumenty/libs/java/libs Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
misty Napisano Sierpień 11, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 11, 2010 wyglada na to, ze problem ktory mam nie jest z tym zwiazany. CLASSPATH jest ustawiony po tym jak dodalam do .bashrc. Polecenie echo $CLASSPATH zwraca mi podana przeze mnie sciezke, wiec ok. Problem nie zniknal, a jest to problem taki ze 2 biblioteki sie nie lubia-axis2 i log4j. myslalam wpierw ze wlasnie musze dodac co $CLASSPATH sciezke do log4j i ze to pomoze. ale wyglada na to, ze raczej bede musiala cos zmienic/ustawic (?) w konfiguracji axis2. Wiec odpowiedzi powinnam szukac jednak nie na tym forum. dzieki za odpowiedzi pzdr, misty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi