Skocz do zawartości

Instalacja I Konfiguracja Programu Mrtg - Problem

boreco

Rekomendowane odpowiedzi

A konkretnie to jaki masz problem z instalacją. Zadałeś sobie trud przeczytania artykułów na naszej wiki? → http://wiki.fedora.pl/wiki/Zarz%C4%85dzanie_pakietami

A co do konfiguracji → http://www.google.pl/linux?hl=pl&q=MRTG&btnG=Szukaj&lr= ? 1. link od góry?

Przenoszę do działu "Ośla łączka"

• 3 weeks later...

Problem polega na tym, że po wpisaniu w konsoli polecenia:

"indexmaker --output=/var/www/mrtg/index.html /etc/mrtg/mrtg.cfg"

dostaje " Use of uninitialized value $first in hash element at /usr/bin/indexmaker line 353."

Nie wiem co dalej z tym zrobić .

Liczę na wasza pomoc

Pozdrawiam

w tym pliku w linii 353 jest " my $host = $rcfg{host}{$first};"

I co z tym dalej :PP

Sorry, ze się czepiam, ale takie "emoty" w tym typadku oznaczają dla mnie tylko i wyłącznie Twoje lenistwo i oczekiwanie na jakichś "frajerów" (bez obrazy WalDo i multics), bo Tobie nie chce się pomyśleć.

Dziękuję, za wyżalenie się. Następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz i pomyśl jak rozwiązać problem.

No ale, rozumiem, że informatykiem nie jesteś, bo informatyk by pomyślał jak do czegoś dojść i sam by prędzej czy później do czegoś doszedł. Ew. stanął by później na czymś trudniejszym.

Tak - wiem, że to OT ale dziękuję, że daliście się mi "wyżalić".

A nie wpadłeś na pomysł sprawdzenia w Googlach?http://www.google.pl...n/indexmaker%22 Znowu 1. link od góry zawiera prawdopodobnie odpowiedź. Dotyczy wprawdzie Ubuntu, ale problem jest chyba niezależny od dystrybucji.

No cóż gdyby ten sposób działał to na pewno bym nie pisał na forum. Wyznaje takie motto, że szukam najpierw odpowiedzi w Googlach a potem ewentualnie jakieś forum.

Widzę, że nie znajdę tutaj pomocy, dlatego zamknij temat bo nie czuje potrzeby wysłuchiwać waszych napinek.

Sorry, ze się czepiam, ale takie "emoty" w tym typadku oznaczają dla mnie tylko i wyłącznie Twoje lenistwo i oczekiwanie na jakichś "frajerów" (bez obrazy WalDo i multics), bo Tobie nie chce się pomyśleć.Dziękuję, za wyżalenie się. Następnym razem pomyśl zanim coś napiszesz i pomyśl jak rozwiązać problem.No ale, rozumiem, że informatykiem nie jesteś, bo informatyk by pomyślał jak do czegoś dojść i sam by prędzej czy później do czegoś doszedł. Ew. stanął by później na czymś trudniejszym.Tak - wiem, że to OT ale dziękuję, że daliście się mi "wyżalić".

heheh

Panie "morsik" nie oceniaj ludzi pochopnie bo się kiedyś przejedziesz i wtedy zrobi ci się głupio.

Ale widzę ze tutaj jest problemem pomaganie komuś innemu.

Dlatego temat zamykam i nie będę wam już zabierał waszego cennego czasu.

Pozdrawiam

• Downvote 1

Panie "morsik" nie oceniaj ludzi pochopnie bo sie kiedys przejedziesz i wtedy zrobi ci sie glupio.

Staram sie tego nie robic, odnioslem sie do Twojej konkretnej wypowiedzi. Ale tego sie czasem boje, ze sie przejade. Jednak nie jestem tez wszystko-wiedzacy i jestem tego swiadom. Gdybys jednak mial w czyms racje - oczywiscie bym przeprosil i Ci ja przyznal.

Ale widze ze tutaj jest problemem pomaganie komus innemu.

Nie jest to problemem. Problemem jest, gdy przychodzi ktos, pisze na forum ze "cos mi nie dziala" i chce od nas czarów marów i zgadywanek rodem z przedszkola "A zgadnij co mi sie stalo to Ci moze podziekuje".

W pierwszym poscie nie napisales, co juz próbowales zrobic - co oznacza - ze nic nie próbowales, tylko zdales sie na nasza laske. Tak konkretnie, to nie napisales NIC poza "mam problem".

Cóz, Tak wiec odpowiem tylko tyle: Ja tez mam problem. Pomozesz mi? Nie? No wlasnie... ciekawe dlaczego... pewnie dlatego, ze Ty nie wiesz jaki JA mam problem. Zapamietaj, ze to dziala w dwie strony, i jak chcesz jakiejkolwiek pomocy, to napisz JAKI masz problem i CO juz zrobiles do tej pory. Jesli naprawde nic nie wiesz, to móglbys wykazac minimalna chec do nauczenia sie czegos. Jesli naprawde szukales w google, to nalezalo napisac to w pierwszym poscie jak szukales, co juz próbowales i jakie byly skutki.

Pozdrawiam.

• Upvote 1

No cóż gdyby ten sposób działał to na pewno bym nie pisał na forum.
A to może warto na początku napisać co się zrobiło i z jakim skutkiem? Poczytaj sobie i spróbuj samodzielnie wyciągnąć wnioski → http://rtfm.killfile.pl/#precyzja

Wróżek na tym forum nie ma, więc nikt nie wie co zrobiłeś i czy czegokolwiek szukałeś. A z treści Twoich postów miałem prawo podejrzewać, że nie bardzo wiesz co robić i gdzie szukać.

• Upvote 2