m_arcin Napisano Listopad 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 Witam Tak jak w temacie jak odinstalować VMware Player z fedory 14 ? Miałem zainstalowane w 13 ale po aktualce do 14 nie działa i chciałem odinstalować ale nie wiem jak tego dokonać Bardzo Was proszę o podpowiedź. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 A jak instalowałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Listopad 20, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 A jak instalowałeś? Zgodnie z poradnikiem http://wiki.fedora.pl/wiki/VMware Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 Jak rpm zainstalowal, to i rpm odinstaluje. Cos w stylu rpm -e VMware-Player Jak nie pomoze, to rpm -e `rpm -qa |grep VMware` Zwróc uwage na apostrofy!! To sa te z klawisza w lewym górnym rogu klawiatury, na lewo od "! 1". [EDIT]Najlepiej skopiuj, nie bedzie klopotów [/EDIT] A jak chcesz sie dowiedziec co robia opcje "-e", "-Uvh" przy "rpm", to poczytaj "man rpm" z konsoli (jest po polsku, wiec nawet nieznajomoscia lenglidz sie nie wywiniesz) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Listopad 20, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 Jak rpm zainstalował, to i rpm odinstaluje. Coś w stylu rpm -e VMware-Player Jak nie pomoże, to rpm -e `rpm -qa |grep VMware` Zwróć uwagę na apostrofy!! To są te z klawisza w lewym górnym rogu klawiatury, na lewo od "! 1". [EDIT]Najlepiej skopiuj, nie będzie kłopotów [/EDIT] A jak chcesz się dowiedzieć co robią opcje "-e", "-Uvh" przy "rpm", to poczytaj "man rpm" z konsoli (jest po polsku, więc nawet nieznajomością lengłidż się nie wywiniesz) [root@srv]# rpm -e `rpm -qa |grep VMware` rpm: nie podano pakietów do usunięcia Ale dziękuję za info może sobie jakoś teraz poradzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 [root@srv]# rpm -e `rpm -qa |grep VMware` rpm: nie podano pakietów do usuniecia A pierwsze polecenie z poprzedniego posta? [EDIT] Pokaz jeszcze co pokazuje rpm -qa | grep VM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Listopad 20, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 A pierwsze polecenie z poprzedniego posta? [root@srv ~]# rpm -e VMware-Player błąd: pakiet VMware-Player nie jest zainstalowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 No to nie ma problemu chyba? Po prostu nie masz zainstalowanego VMware-Playera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Listopad 20, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 No to nie ma problemu chyba? Po prostu nie masz zainstalowanego VMware-Playera to czemu jest w menu i jak kliknę w ikonę to się uruchamia VMware Kernel Module Updater jak robię install to wywala Unable to build kernel module Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 No to ja już nie wiem Nie masz zainstalowanego i masz? Może ktoś inny coś wymyśli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m_arcin Napisano Listopad 20, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 No to ja już nie wiem Nie masz zainstalowanego i masz? Może ktoś inny coś wymyśli. Dlatego zadałem pytanie na forum bo ja też nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Listopad 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 A instalowałeś wyłącznie przy pomocy paczki *.rpm czy kombinowałeś też jakoś inaczej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
multics Napisano Listopad 20, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 20, 2010 yum list installed | grep ware a później to co najbardziej odpowiada VMware: yum erase <nazwa_pakietu> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi