MC' Napisano Listopad 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2010 Witam, Dziś zapuściłem sobie na f12 yum update i zaktualizował się jeden pakiet ale jedna linijka mnie zaciekawiła: ...Wykonywanie transakcjiOstrzeżenie: baza danych RPM została zmieniona poza programem yum. Aktualizowanie : b43-openfwwf-5.2-5.fc12.noarch... Hmm nigdy się z tym nie spotkałem. Ostatnio nic nie grzebałem w systemie więc skąd ta zmiana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
InIrudeBwoy Napisano Listopad 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2010 Mnie to wyświetla się jeśli instalowałem rpmy samemu. Ale jeśli nie robiłeś nic to jest to dziwne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Listopad 21, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2010 hmm teraz widzę że jednak dodawłem jkiś dwa tyg temu to: #history |grep rpm rpm -Uvh http://rpms.famillecollet.com/remi-release-12.rpm Ale od tego czasu już updaty robiłem .. więc dziwne... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Listopad 21, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 21, 2010 Może zaktualizował się też yum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
neometal Napisano Listopad 22, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2010 Ale od tego czasu już updaty robiłem .. więc dziwne... Może po prostu nie zwróciłeś uwagi wcześniej na ten wpis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MC' Napisano Listopad 22, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Listopad 22, 2010 Ostatni update Yum miał miejsce: #cat /var/log/yum.log |grep yum ... Sep 30 17:26:19 Updated: yum-3.2.28-5.fc12.noarch Więc to nie to. No ale w trakcie dzisiejszego update'u (m.in nowe rpmfusion) nie było tego komunikatu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Listopad 23, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Listopad 23, 2010 To tylko ostrzeżenie, nie ma się czym przejmować. Developerzy chcieliby, żeby nie wykonywać już niczego przez polecenie rpm, tylko stosować yuma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi