patryk00013 Napisano Grudzień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2010 Witam, jestem świeżym użytkownikiem ten systemu. Środowisko graficzne mam kde a system jest x64. Problem mój jest taki, że yum pobiera i instaluje mi programy w języku angielskim. chciałbym się dowiedzieć jak mogę to zmienić aby były one po polsku? Przykładowo wpisałem yum install firefox.x86_64 nie pamiętam czy dokładnie tak ale coś koło tego a on mi firefoxa po ang zaserwował Proszę napisanie mi gdzie co i jak mam zmienić, aby to naprawić, pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Grudzień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2010 Yumowy plugin Langpacks domyślnie langpacki instaluje zgodnie z ustawionym locale, nie masz czasem języka systemowego en_EN? Ustawienia zmienisz w /etc/yum/pluginconf.d/langpacks.conf. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
esail Napisano Grudzień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2010 Odpal system-config-language i zmień domyślny język systemu bo pewnie instalowałeś z live'a i Ci ustawiło domyślnie en_EN. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@Sorror Napisano Grudzień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2010 A nawet en_US, teraz zauważyłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Grudzień 12, 2010 Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2010 Na ekranie logowania po kliknięciu na użytkownika (ale przed wpisaniem hasła i rozpoczęciem logowania), pokazuje się na dole ekranu menu, z którego można wybrać język i układ klawiatury. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
patryk00013 Napisano Grudzień 12, 2010 Autor Zgłoszenie Share Napisano Grudzień 12, 2010 Odpal system-config-language i zmień domyślny język systemu bo pewnie instalowałeś z live'a i Ci ustawiło domyślnie en_EN. Dzięki bardzo, wystarczyło odpalić tą komendę i poszło wszystko ładnie, dzięki bardzo za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi