Skocz do zawartości

Tapeta Sama Zmienia Się Na Domyślną

mcaffey

Rekomendowane odpowiedzi

Ale jak miał by to zrobić, przecież musiał bym go odpalić jakoś przez wine, a do tego czasu przecież nie miał by jak działać ? Ale jeśli to jest możliwe, to jest to nawet prawdopodobne, bo miałem już poważne problemy z windą i nie miałem czasu na selekcję plików i wrzucałem na dysk po prostu wszystko jak leci, więc możliwe, że coś było zawirusowane, a teraz mam cały czas ten dysk podłączony, więc i jakieś wirusy mają prawo się przedostać, oczywiście jeśli to możliwe, bo przecież windowsowe wirusy nie powinny działać na linuksie (tak mi się wydaje), ale co ja tam wiem...

Bogdajbym się pomylił ale może być tak że jak pracowałeś na koncie roota to jakiś windowsowy wirus zdobył uprawnienia administratora i teraz system ci wariuje :angry:

1. Musiałby go ręcznie uruchomić na WINE.

2. Wirusy nie działają na WINE - wiem bo próbowałem :D

No więc co mam zrobić, przyzwyczaić się do systemowej ? Byłbym bardzo niepocieszony, ponieważ mam jedną którą lubię jeszcze z czasów windowsa, która przez to, że ma białe tło ładnie pasuje do panelów gnome, których wyglądu raczej nie zamierzam zmieniać ;)

Mozna by zrobic taki brzydki workaround, poprostu podmien obraz domyslnej systemowej na Twoja. Jednak, przydaloby sie dowiedziec dlaczego tak sie dzieje.

A.

Korzystasz moze z Compiza? On chyba ma jakis plugin typu Desktop Wallpaper. Byc moze on cos miesza?

Nie, że jestem zadowolony z tego sposobu (zmienianie tapety nim jest co by nie patrzeć trochę problemowe) ale po podmieniałem te pliki i mam przynajmniej tą swoją tapetę. Dobrze, że ja raczej rzadko zmieniam tapety. Ja nie wiem czy to ja coś źle robię, ale dużo rzeczy mi w naszej Fedorze źle działa. Są to na szczęście raczej błahostki i nie wpływają na funkcjonowanie całego systemu, aczkolwiek są trochę irytujące. Ale na windę i tak nie wrócę, bo o ile miałem tam mniej takich drobnych problemów, to cały system musiałem restartować kilka razy w ciągu dnia.