lomek Napisano Styczeń 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2011 Cześć, gdy próbuje zainstalować linnet na CentOS 5.4 wyskakuje mi taki błąd przy testach czy system jest sprawny Program ppp: OKwhich: no gcc in (/usr/kerberos/sbin:/usr/kerberos/bin:/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/X11R6/bin:/home/lomek/bin) Program gcc*: Nie zainstalowany. Program make: OK gcc i make sa wymagane gdy mamy zxdsl wersja 2 System jest gotowy do instalacji. System nie jest gotowy do instalacji modemu zxdsl werja 2. Podczas instalacji sh: lsusb: command not foundsh: lsusb: command not found sh: lsusb: command not found sh: lsusb: command not found sh: lsusb: command not found sh: lsusb: command not found sh: lsusb: command not found Dodaj że modem to Thomson SpeedTouch 330. Nie wiem co robić, ponieważ dopiero rozpoczynam przygodę z tymi systemami :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2011 gcc i make sa wymagane gdy mamy zxdsl wersja 2 Doinstaluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lomek Napisano Styczeń 22, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2011 Może znasz jakiś poradnik jak to zrobić? Bo szukałem w google, ale nie znalazłem :/ Jeżeli nie ma poradnika, to proszę o opisanie albo podanie jakichkolwiek informacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoleKK Napisano Styczeń 22, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 22, 2011 yum install gcc make ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lomek Napisano Styczeń 23, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2011 Mam to wpisać w terminalu, tak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Styczeń 23, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2011 Ze pominę, że pewnie z roota trzeba to instalować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Styczeń 23, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2011 A fedory nie możesz zainstalować? Na razie z zerowym pojęciem o systemie i brakiem oficjalnego polskiego wsparcia dla centosa może być ciężko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borzole Napisano Styczeń 23, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Styczeń 23, 2011 Dla tego modemu i połączenia z neostradą jest też poradnik na wiki:wiki --> Modem_SpeedTouch_330 ta wersja instalacji nie używa programu "linnet". Ale nie, nie jest wcale łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi