Nowy2011 Napisano Marzec 24, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2011 Po twoich sugestiach, WalDo, wróciłem do czarnego ekranu z białym paskiem na dole i napisem fedora. W trybie tekstowym znowu wszystko działa, ale graficzna - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Marzec 24, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 24, 2011 A wersja Live (CD lub pendrive) zadziałała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy2011 Napisano Marzec 25, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2011 Wersja live z CD działa tak samo, jak zainstalowana na twardym dysku, czyli w środowisku graficznym tylko parę minut. To chyba te monitory, bo na starych kineskopach chyba wszystko działa Ok. Sprawdzę to jeszcze i dam znać. Jeśli jednak mam rację, to czy jest jakaś szansa, by na tych płaskich też działała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy2011 Napisano Marzec 25, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2011 Znalazłem w poradniku fedory 12 coś na temat instalacji sterowników Catalyst. Może tego spróbować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Marzec 25, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 25, 2011 Znalazłem w poradniku fedory 12 A instalujesz F12? Nie ma lekko.[Off topic] Ja na szczęście korzystam z "blaszaka", więc jakiś czas temu przestałem używać cholernego radeona, którego "przypadkiem" mam na płycie i wetknąłem sobie tanią kartę nvidia. Niestety ani Ati ani AMD po przejęciu Ati nie uznały za stosowane rzetelnie wspierać użytkowników systemów innych niż Windows. A szkoda. Cóż, kasa rządzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
3k_PL Napisano Marzec 26, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Marzec 26, 2011 Wersja live z CD działa tak samo, jak zainstalowana na twardym dysku, czyli w środowisku graficznym tylko parę minut. Jeśli i Live nie działa to ja mam złe wieści, choć możesz jeszcze spróbować spinów np. XFCE. Spróbować nie zaszkodzi. Pocieszające jest to że niebawem wychodzi Fedora 15 i może uda się wtedy, ale jak na razie pozostaje zgłoszenie buga do twórców systemu. Znalazłem w poradniku fedory 12 coś na temat instalacji sterowników Catalyst. Może tego spróbować? To nic nie da, Twoja karta jest niewspierana od lat przez ATi/AMD. Musisz mieć minimum HD by używać ich "wspaniałych" sterowników.Może zapytaj czy ktoś nie dałby Ci karty nVidii? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi