Skocz do zawartości

Nagrywanie Ruchów Myszki.

Bloodoks

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 30
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

Zrobilem builda dla nas, byl potrzebny lekki patch, wlasnie testuje jak to niby dziala.

----

Edit

Damn, klikam "Nagraj" a okno gdzies ucieka i tylko kill -9 pomaga. Ma ktos ochote potestowac? :)

Edytowane przez 3k_PL

• 1 year later...

Ja test robilem pod KDE, pózniej spróbuje pod XFCE, a jak nie zapomne to i G3

---

Edit:

Test mojej paczki (A nie tej z repo) zrobiony na KDE 4.7, xfce4.8 i G3.2 wyszedl pomyslnie. Polegal on na prostych czynnosciach ograniczonych czasowo: przejdz na terminal, otwórz nowa karte, uruchom polecenie i zamknij terminal. Na skaplikowane testy narzedzia do testowania nie mam czasu teraz :D

Ja gnee uzywam jako GUI do nagrywania, a pózniej skróty klawiszowe/skrypty + cnee do odtwarzania.

Uzywanie gnee do odtwarzania zdarzen jest raczej tylko do testowania tego co sie przed chwila nagralo, bo pózniej to juz chyba nie ma sensu. W tym wypadku pnee bylo dobrym rozwiazaniem, ale go juz nie bedzie w G3 (bo jak?).

Jak chcesz to mozesz podeslac zapis który powoduje upadek X11(?) i zobacze na swoich zlomach jak to wyglada.

Ale to wlasnie nagrywanie na gnee zawiesza srodowisko i niezaleznie od tego czy to jest Gnome czy LXDE. Czasami zawiesza sie przy nacisnieciu czegokolwiek, a innym razem przy wysylaniu zdarzenia stop. Ale to nic. Cnee daje nawet wieksze mozliwosci kontroli tego co sie nagrywa.

Mozliwe, ze jest to spowodowane tez nowymi sterownikiem Nvidii 295.20, bo jak testowalem xnee zaraz po wypuszczeniu 3.12 to moglem nagrywac, chociaz i cos znowu dzialo sie przy odtwarzaniu. Wiele osób zglasza rózne problemy ze stabilnoscia wersji 295.20 (np. wysypywanie sie przy wyszukiwaniu w Gnome czy przy odbieraniu maili przez Evolution).

EDIT: Wydaje mi sie, ze ten feature chowania/pokazywania okna gnee jest niepotrzebny i to on powoduje problemy.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Dodaj nową pozycję...