Maxior02 Napisano Kwiecień 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2011 Witam ;] mam problem z monitorem Samsung SyncMaster B1930N Fedora 14 nie rozpoznaje go. Źle rozpoznaje Hz monitora. Zamiast na 60 Hz system ustawił sobie na 50 Hz. I nie mogę zmienić. Do tego pisze mi że monitor jest nieznany. Co mam zrobić żeby mi poprawnie rozpoznawał monitor? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2011 Spróbuj tym http://xtiming.sourceforge.net/cgi-bin/xtiming.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Maxior02 Napisano Kwiecień 2, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2011 Cos takiego mi wyszlo: Modeline "1360x765@60" 84.11 1360 1392 1704 1736 765 780 788 804 Horizontal sync frequency: 48.45 kHz Co teraz mam z tym zrobic ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thof Napisano Kwiecień 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2011 https://wiki.archlinux.org/index.php/Xorg.conf#Monitor_settings (możesz też wrzucić to do /etc/X11/xorg.conf). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
morsik Napisano Kwiecień 2, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Kwiecień 2, 2011 Moze nie calkiem na temat. Ale skad wiesz, ze nie rozpoznaje? Wchodzisz w System → Preferencje → Ekrany? Jesli masz sterowniki NVidii - nie bedzie tam nazwy - jedynie Unknown. Wejdz w nvidia-settings i tam bedzie poprawny model. Wada sterowników NVidii. Dodatkowo - z tego co widze, ten monitor jest LCD. 50Hz a 60? Zadna róznica na takim monitorze - a tylko pradu mniej pobiera IMO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi