bogjoz Napisano Maj 28, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 28, 2011 Witam, Łączę się z wlan gdy ssid nie jest ukryty, gdy na routerze zmienię na "ssid no broadcast" nie umiem sobie ustawić działającego połaczenia. W F14 miałem dostęp do "Połącz z ukrytą siecią bezprzewodową". Z góry dzięki za odpowiedź Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Semutachi Napisano Maj 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2011 Też miałem taki problem. Otwórz konsolę i wpisz gdbus call --session --dest org.gnome.network_manager_applet --object-path /org/gnome/network_manager_applet --method org.gnome.network_manager_applet.ConnectToHiddenNetwork 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Maj 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2011 Wejdź w Ustawienia systemu > Sieć > Bezprzewodowe > Nazwa sieci > Inna... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jony Napisano Maj 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2011 Wejdź w Ustawienia systemu > Sieć > Bezprzewodowe > Nazwa sieci > Inna... [off topic] I to jest chyba największa wada 3-ki, spora część przydatnych opcji jest poukrywana przed użytkownikiem, daje to taki efekt, jakby ktoś inny decydował za mnie, co będzie mi potrzebne i w jaki sposób mam z tego korzystać. Oczywiście Gnoma można przekonfigurować do własnych potrzeb, ale wymaga to sporego wysiłku i instalacji dodatkowych rozszerzeń oraz tweak-ów itp. A tymczasem ten sam NetworkManager w XFCE ma opcje "Połącz z ukrytą siecią bezprzewodową". Prościej, szybciej, wygodniej... [/off topic] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Raven Napisano Maj 29, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Maj 29, 2011 W wersji 3.2 ta opcja ma powrócić do menu. Zabrakło po prostu czasu. Całe menu sieci w gnome-shell zostało napisane trochę w ostatniej chwili. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi