furion Napisano Sierpień 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2011 Po jednym dniu przygody z F15 i Gnome3. Nie mogę zalogować się do Gnome. Prawdopodobnie przez to że chciałem troche odchudzić swoją Fedorę, usuwając tym graficznym narzędziem do pakietów. Te o to pakiety: Cheese, Ryhytmbox, Brasero, Evolution. Nie zwróciłem chyba uwagi na zależności które też te o to narzędzie usunęło i po restarcie nie mogę już się zalogować do systemu. Jest możliwość żeby to jakos naprawic przywrócic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
@WalDo Napisano Sierpień 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2011 Oj bylo juz na forum wiele razy (i na wiki naszej chyba tez cos mozna znalezc). Uruchom w trybie tekstowym, zaloguj na roota, na podstawie pliku /var/log/yum.log ustal, które pliki zostaly usuniete i ponownie zainstaluj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
byniu85 Napisano Sierpień 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2011 Po jednym dniu przygody z F15 i Gnome3. Nie mogę zalogować się do Gnome. Prawdopodobnie przez to że chciałem troche odchudzić swoją Fedorę, usuwając tym graficznym narzędziem do pakietów. Te o to pakiety: Cheese, Ryhytmbox, Brasero, Evolution. Nie zwróciłem chyba uwagi na zależności które też te o to narzędzie usunęło i po restarcie nie mogę już się zalogować do systemu. Jest możliwość żeby to jakos naprawic przywrócic? Zaloguj się w trybie tekstowym uruchom yum yum install 'nazwa_pakietu' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokar620 Napisano Sierpień 10, 2011 Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2011 Jeśli wyklinałeś usunięcie evolution-data-server to pociągnęło za sobą gnome-shell. Instalacja yum install gnome-shell gnome-panel powinna pozwolić Ci się zalogować i dodać resztę usuniętych motywów, rozszerzeń itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
furion Napisano Sierpień 10, 2011 Autor Zgłoszenie Share Napisano Sierpień 10, 2011 Jesli wyklinales usuniecie evolution-data-server to pociagnelo za soba gnome-shell. Instalacja yum install gnome-shell gnome-panel powinna pozwolic Ci sie zalogowac i dodac reszte usunietych motywów, rozszerzen itp. Dokladnie to dzieki. Mam jeszcze pytanie jak poprawnie odinstalowac ten pakiet "evolution" bez pociagniecia tych zaleznosci od gnome, oraz jak bezpiecznie usunac cheese, ryhytmbox, brasero? Czy podczas instalacji F15 z G3 live cd. Tez po wybraniu jezyka polskiego dalej mieliscie menu instalatora po angielsku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi